in , ,

Látványos lézershow-val nyitott az idei színházi szezon tegnap este

Babák Mihály majdnem ellopta a show-t a Hypnotix Együttes és a Lézerszínház elöl tegnap este, amikor hivatalosan is megnyílt a Szarvasi Vízi Színház 2015-ös nyári évada. Ötödik ciklusának elején kell megtudnunk, hogy polgármesterünknek egy tenyérnyi puska is elég ahhoz, hogy ne süljön be mondanivalójába. Szóval a következő négy évben a kapuban szigorúan motozni kell.

Polgármesterünk mellett köszöntőt mondott Fekete Péter, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója, aki az idén azt a feladatot kapta Balog Zoltán minisztertől, hogy tekintse át a magyar cirkusz helyzetét. Valószínűleg ennek a tanulmánynak köszönhetően az idén több cirkuszi előadást is láthatunk a szarvasi deszkákon. A tavalyi nagyon jól sikerült.

A nyitógálát megtisztelte jelenlétével Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke, korábbi országgyűlési képviselőnk is. Köszöntötte még a közönséget, Seregi Zoltán és Csasztvan András, a Cervinus Teátrum igazgatója is.

Utánuk a Hypnotix Együttes és a Lézerszínház bemutatta a Star Trilógia című multimédia show-t, amit Sipos Zoltán, a Körös TV tulajdonosának az ötletére hoztak el Szarvasra. Jean Michel Jarre és Vangelis ihlette zenéjükre látványos multimédiás előadást állítottak össze fényekkel és lézerekkel. Egy tétel erejéig a színpadra léptek a szarvasi Babilon TSE táncosai is.

Ma az egri Gáronyi Géza Színház előadásában Móricz Zsigmond Légy jó mindhalálig című regényének musicalváltozatát láthatja a közönség. A Miklós Tibor és Kocsák Tibor által megzenésített darab, ami már nemcsak a hazai és a határon túli magyar színházak közönségét hódította meg, de eljutott Finnországba, Japánba és az Egyesült Államokba is, most Szarvason kerül a deszkákra.

Vélemény, hozzászólás?

Az amatőr csillagászok Szent Iván éjjelén két helyszínen várják az érdeklődőket

Több terméket vitt el egy áruházból – bíróság elé állíthatják