in , ,

Sinka Józsefről nevezték el a szentandrási vízitelepet

Alig két hónapja érkezett a hír, hogy Sinka József, vagy ahogy mindenki ismerte, Sopek, már odafent edzősködik. Bármilyen hihetetlen volt, sajnos a hír igaz volt. Nem csak a családjában hagyott hatalmas űrt maga után, de Békésszentandrás közéletében, sportéletében, a vízitelepen, a térség és az ország kajakéletében is.

Békésszentandrás képviselő-testülete a közelmúltban úgy döntött, hogy a kajakházat, ahol Sopek szabadidejének legnagyobb részét gyerekek sportra és életre nevelésével töltötte, Sinka József vízitelepnek nevezi el. Az ünnepélyes névadóra szombaton délután került sor. A kajakház környéke megtelt Sopek tisztelőivel, jelenlegi és egykori kajakosokkal, sportolókkal, a környékbeli települések polgármestereivel, sportvezetőivel.

Sinka Józsefre, mint a községet több cikluson keresztül vezető polgármesterre utódja, Sinka Imre emlékezett. A sportolóról és az edzőről a barát, Sinka Péter Olivér mesélt elcsukló hangon.

A beszédek után leleplezték azt az emléktáblát, amiről mostantól Sopek figyeli vízitelep történéseit. Az ünnepélyes eseményt az emlékezés koszorúinak elhelyezése zárta.

Vélemény, hozzászólás?

Tanévzáró a Vajdában

A pincétől a padlásig programok a múzeumban