in ,

Rekordokat döntött a Fúvószenekar

A Szarvasi Rezesbanda

Több szempontból is rekordot döntött a Zenepavilonban a Városi Fúvószenekar tegnap este. Azzal, hogy 28 zenész fel tudott ülni a pódiumra, hitelesítették az építmény befogadóképességet. Igaz, túl sok hely nem marad, de nagyon zsúfolt sem volt. Ha már ilyen szépen összejöttek, Szabados-Tóth Gábor zenekarvezető és karmester úgy gondolta, nem csak egy félórányi térzenével kedveskednek a megjelenteknek, hanem kicsit hosszabban mutatkoznak be a közönségnek. Ötven-ötvenöt percesre tervezték, majd egy és negyed óra lett belőle. Régi magyar indulók, filmek és musicalek zenéi, könnyűzenei örökzöldek és karneválzene is felcsendült az előadás folyamán.

– Vegyes repertoárral készültünk. Voltak hagyományos művek, indulók, különböző karakterdarabok és nagyon sok modern mű volt. Egy ekkora zenekarnak nem lehet fél órát játszani. Ha már ennyien kitelepülünk, akkor egy órát kell zenélni. Ez egy egyórás, ötvenöt percre tervezett műsor volt – mondta a zenekar vezetője, Szabados-Tóth Gábor a koncert után.

A közönség szeretetével nem számolt a zenekar vezetője, mikor a műsoridőt kalkulálta. A tapsokkal majd egy és egynegyed órásra nyúlt előadás során részletek csendültek fel az Oroszlánkirályból, a Macskákból, a My fair lady-ből, az Edelweiss-ből, de elhangzott a Dixieland blues, az American dixie march, a My dixieland, a Vadászinduló és a Zrínyi-induló. Útravalónak Lehár Lyuk, lyuk, lyuk indulóját adták a pirosra tapsolt tenyerű közönségnek.

Vélemény, hozzászólás?

A cigánybáró táncban elmesélve, Ágoston Béla zenéjével

Hatalmas siker a Tokaji aszú