in , ,

Élménytáborban a gyakorlósok…

A Gál Ferenc Főiskola Gyakorló Általános Iskolájának igazgatója június 15-én ünnepélyesen bezárta a tanévet -☺- és egyben kitárta a pedagógusok és a gyermekek előtt az ismeretszerzés kapuját egy kötetlenebb, kalandokkal teli világ felé.

Június 22-én nyolc tanító néni és hetven tanuló indult útnak a Bükk hegység északi lábánál, a Bükki Nemzeti Park területén vadregényes környezetben található Élménytáborba, Dédestapolcsányba.

Az odafele úton betértek a Jászberényi Állatkertbe, ahol számos olyan élőlénnyel ismerkedtek meg, mellyel korábban még nem találkoztak, valamint végig követték a barna medvék látvány etetését.

Kedden a Mátra Múzeumban feltárult előttük az Északi középhegység csodálatos növény- és állatvilága.

A szerdai nap számos izgalmat tartogatott a gyerekek számára. Kisvasutazás Szilvásváradon, hegymászás az ősember barlangjához. majd a lefelé tartó gyalogtúra során csordogáló kis patak vezetésével a Fátyol- vízesés, szabadtéri vadaspark tárult eléjük.

Délután az Aggteleki – cseppkőbarlang Vöröstói középtúráján vettek részt. Megtudták hogyan keletkeznek, hogyan építkeznek a különlegesebbnél különlegesebb formájú és színű természeti képződmények. A barlang nagy termében hang-és fényjáték kápráztatta el őket.

Csütörtökön Bélapátfalván az Apátságban tettek látogatást, ahol egy véletlen folytán éppen az Egri főegyházmegye papi találkozója volt készülőben. Benépesült a templom, nem csupán látványban, lélekben is gazdagodtak. Délután a számháború modern változatát –lézerharcot-játszottak a gyerekek csapatokban a hegyoldalban lévő faházak és fák között rejtőzködve. A győztes csapat kihívói tanítóik voltak, akik a felnőtteket meghazudtoló módon, gyermeki lelkesedéssel vettek részt a játékban.

Pénteken elérkezett a táborzárás ideje. A hosszú, kalandokkal teli hét után a gyerekek már nagyon várták a haza utat annál is inkább, mert hátra volt még az a program, amit mindannyian nagyon vártak, a Mátrafüred- Sástón lévő Oxygen Adrenalin Park. Lengőhíd, óriás csúszda, gyermek kalandpark és eurobungy tette próbára bátorságukat.

A hazaérkezés megható és örömteli volt. Könnyes szemek, szorító ölelések az öt napos távollét után.
Remélem jövőre is lesz lehetőségük hasonló élményekkel gazdagodni! Mert…„Gyakorló, ahol jó gyereknek lenni!”

Gyakorlósnak bárhol jó lenni!

Koppányiné Langó Zsuzsanna, tábor szervező, szakvezető tanító

Török Ildikó estje a víz felett

Családi nap a Szarvasi FC-nél