in ,

Seres Krisztián: Fivérek helyett tanítványok

A mester és tanítványai álltak a Zenepavilon színpadára. A szentesi Fivérek formáció révén ismertté vált Seres Krisztián és testvérei a latinos temperamentumot hozták be a magyar zenei világba. Az igazi nagy ugródeszkát a 2010-es Megasztár jelentette, amikor a fiúkat a legjobb együttesnek választották. Ezzel egy időben Krisztián a katedrára is felállt: könnyűzenét oktat az általános iskolás korosztálytól egészen a felnőtt korosztályig bezárólag.

– Noha klasszikus gitárt is tanultam, de mindig is közelebb állt hozzám a jazz és a könnyűzene – magyarázza. A gyerekek részéről is nagy igény mutatkozik a tanulásra, a fiatalok ugyanis ebben nőnek fel, és a tanultakat szeretnék bemutatni a társaiknak. A dalok tekintetében szinte mindenevők, pl. egy amerikai Olly Murs slágertől kezdve Máté Péterig bármit megtanulnak.

Ennek ellenére az aktuális trendek valamelyest mindig is jelen vannak. Nagy kedvenc most a gyerekek körében a Magna Cum Laude slágere, a Vidéki sanzon vagy Ocho Macho: Jó nekem című szerzeménye.

– A diákjaim többsége számára a gitár egyfajta hobbi – boncolgatja a zenetanulás hátterét. Az iskola mellett ki szeretnének kapcsolódni, a szürke hétköznapokban egy kicsit feltöltődni. De persze akad köztük olyan is, aki később zenekarban gondolkodik, vagy épp a konzervatórium irányában folytatja a tanulmányait.

Seres Krisztián azt sem rejtette véka alá, hogy a Fivérek átmenetileg búcsút vettek egymástól. Tavaly decemberben ezerötszáz fős közönség előtt adtak utoljára koncertet, azóta pedig külön utakon járnak.

– Rengeteg olyan dolog volt, ami miatt ez a döntés született – árulja el titokzatosan Krisztián. Azt azért tudni kell, hogy Magyarországon nagyon nehéz latin zenével érvényesülni. De ezen túl több tényező is közrejátszott, amiről nem szeretnék beszélni. Legfontosabb, hogy a testvéri összetartás megmaradt, a mai napig rendszeresen tartjuk egymással a kapcsolatot.

A fájó szakítás óta a testvérek már továbbléptek. Antal a Zenével a Rákos Gyermekekért Alapítvány mozgatórugója, Róbert átmenetileg külföldön találta meg a boldogulását, Krisztiánnak pedig a tanítás és a zene tölti ki mindennapjait.

Ugyan a latin zene már nem szerepel a repertoáromban, de új vonalon indultam el. Bagdi Bella életmódfejlesztő énekesnővel zenélek együtt, és azt érzem, megtaláltam a helyem – zárja, miközben mindvégig szorosan tartja kezében elválaszthatatlan társát, a gitárját.

Vélemény, hozzászólás?

Új lakó az állatparkban: az aranysakál

Fergeteges Varidance