in ,

Vádjavaslat egy szarvasi fiatallal szemben kábítószer fogyasztása miatt

A Szarvasi Rendőrkapitányság kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy szarvasi fiatalemberrel szemben.

A szarvasi járőrök szolgálat ellátásuk során 2015. április 18-án hajnalban igazoltattak egy 19 éves férfit Szarvason, az egyik áruház parkolójában. Mivel a fiatal az intézkedés során zavartan viselkedett, átvizsgálták a ruházatát. A zsebeiből alufóliába csomagolt kábítószer-gyanús növényi őrlemény került elő, ezért előállították a Szarvasi Rendőrkapitányságra. A meghallgatása során elmondta, hogy ismeretlen személytől saját fogyasztásra vásárolta a marihuánát. A rendőrök az őrleményt lefoglalták és szakértői vizsgálatra küldték el, amely a szakvélemény alapján kábítószernek minősül. Az eljárás során kirendelt igazságügyi szakértő a gyanúsított kábítószer fogyasztását támasztotta alá. A nyomozás adatai szerint K. B. 2015 januárjában is vásárolt kábítószert, amelyből cigarettát sodort és azt is elszívta.

A Szarvasi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a kábítószer birtoklása vétség megalapozott gyanúja miatt elrendelt nyomozást 2015. augusztus 5-én lezárta és a keletkezett iratokat a gyanúsítottal szemben vádemelési javaslattal továbbította a Szarvasi Járási Ügyészségre.

Békés Megyei Rendőr-főkapitányság
2015. augusztus 8. 13:06

Négyoldalú megállapodás a Körös körül

Dzsungel a vízi színpad deszkáin