in ,

Könnyűzenén keresztül hirdették az örömhírt

Erőt, reményt és hitet közvetítő dalok töltötték be a Szarvasi Evangélikus Ótemplom termét. A Magyar Continental Singers mosolygós csapata hirdette Jézus evangéliumát, optimizmust sugalló és szívet-lelket melengető módon.

A „continentals” mozgalom hosszú múltra tekint vissza. Az 1967-ben Amerikából induló kezdeményezéshez hazánk 30 éve csatlakozott. Fő célja, hogy különböző előadóművészeti ágak bevonásával a gyermek és fiatal felnőttekből álló csapat a Biblia üzenetét tolmácsolja a közönségnek.

– Magyarország az egyetlen olyan ország a világban, ahol négy csoportja van a continentalnak – tájékoztat a szervezet sokrétű felépítéséről Weller Barnabás vezető. Így létezik contini, ami a tinédzsercsapatot takarja, kölyök continental, amely a kis gyerekeket foglalja magában és a színjátszást felölelő színház continental. Hálásak vagyunk egyrészt Istennek, hogy lehetővé tette ezt a szolgálatot, másrészt a közönségnek, akik keresik és várják a fellépéseinket.

A népes hallgatóságot Lázár Zsolt esperes köszöntötte. Emlékeztetett, hogy a formációnak ez nem az első szarvasi fellépése, de mindig szívesen adnak teret a koncertjeiknek. Kiemelte, az állandóan megújuló közösséget gyermekkorából ismeri, amikor még Jubilate néven futott.

– Nem a műfaj a lényeg, hanem a minőség, amit a szarvasiak értékelnek. Az istentiszteleteken is többféle zenei irányzat megfér, és mindent, ami jó, meg szeretnénk tartani. Reméljük, hogy ez a koncert nemcsak egy művészeti élmény lesz, hanem egy olyan este is egyben, ami a lelket is megérinti – fogalmazta meg álláspontját.

A megújulás minden értelemben igaz a continentalra. Minden évben új csapattal és megújult programmal vágnak neki a turnénak, hogy az ország számos pontjára vigyék el az örömhírt. Tagnak 8-35 év közötti fiatalokat várnak, akik éreznek magukban kellő tehetséget, és vágynak egy közösségbe, amely akár gyökeresen megváltoztathatja az életüket.

– Mottónk, hogy a continental egy életet megújító élményt nyújt, ami nem túlzás. Ismerek pl. olyanokat, akik a turné hatására szabadultak meg a halálfélelmüktől, szorongásuktól vagy kerültek igazán közel Istenhez. Ez a képesség persze nem feltétlen a continental sajátossága, inkább Isten munkája, amit a közösségen belül fejt ki – mutat rá a művészeti csoportban rejlő lehetőségekre a vezető.

A rózsaszín, kék pólóba és kockás ingbe bújt fiatalok az életigenlést és az örömöt hirdették, ami a közönséget is elvarázsolta. Ki tudja, talán többekben az is felvetődött, hogy a napokban véget érő turnét követően elküldjék a jelentkezési lapjukat, és jövőre ők álljanak fel a világot jelentő deszkákra.

Vélemény, hozzászólás?

Szakmai siker a Benkában

Két arannyal kezdett eltiltása után Dombvári Bence