Connect with us

Szarvas

Közös nevezőre került a közbiztonság

Közel egy hónapja egy helyről vigyáznak a település biztonságára a mezőőrök, a közterület-felügyelők, a kamerarendszer munkatársai és a polgárőrök. A költözés még jelenleg is tart, de a munka már megkezdődött a Városi Közbiztonsági Centrumban. Megszokott, testületi ülés előtti bejárásokon itt találkoztak a képviselők, és szemrevételezték a változásokat.

– Elemi igény merült fel arra, hogy az önkormányzati hatáskörünkön belül erősítsük a város közbiztonságát – magyarázta a centrum kialakításának hátterét Dr. Melis János jegyző. Ennek következtében megerősítettük a kamerarendszert, megnöveltük a közterület felügyelet számát, és igyekeztünk a Polgárőrség számára is megfelelő körülményeket teremteni.

Az ötlet alapja a Szabadság út 25-27. számból való költözés volt, ahol korábban a központi kamerarendszer kapott helyet. Így merült fel, hogy a város közbiztonságát érintő valamennyi szervezet egy épületbe kerüljön.

Az előzményekhez tartozik, hogy a Petőfi utca 12. alatt található, ún. Pálinkás-féle ingatlant az önkormányzat néhány évvel ezelőtt 14 millió Ft-ért vásárolta meg. A felújításra további 12 millió Ft-ot fordítottak, amelyek között számos, előre nem látott munka is helyet kapott. Ilyen volt pl. villamoshálózat teljes cseréje, az informatikai hálózat felújítása, és komoly összeget emésztett fel a megfigyelő állomás áttelepítése is.

Az épület felosztását Tusjak Tamás, a Szarvasi Polgárőr Egyesület elnöke ismertette. Először a pincébe vezetett az útja, ahol a polgárőrség ruha-és kellékraktára és egy egyelőre funkcióját kereső kisebb helyiség található. A legnagyobb teret megbeszélések, közösségi rendezvények lebonyolítására használják majd, mivel mintegy 30-40 fő befogadására alkalmas.

– A fűtés egyelőre még nincs megoldva, az aljzatbetonra pedig egy burkolat kellene, hogy egy kicsit kellemesebb legyen itt tartózkodni – tért ki a terem hiányosságaira is.

Az emeleti részen a polgárőrség és a közterület felügyelet irodája került elhelyezésre, továbbá egy térfigyelő szobát is berendeztek.

– Egyelőre négy nagy monitorral figyeljük a várost, két alkalmazottal – ismerteti a részleteket a helyiségbe lépve Blaskó Péter közterület-felügyelő. A Szarvasi Rendőrkapitányságon is pontosan ugyanazokat a képeket látják, mint mi. Folyamatos kapcsolatban állunk az ügyeletes tiszttel és a szolgálatirányító parancsnokkal, és ha bármi történik, közösen cselekszünk.

A település jegyzője elismerte, vannak még megoldandó feladatok a Városi Közbiztonsági Centrumával kapcsolatosan. Ilyen pl. egy autók mosására alkalmas rész és egy befedett beálló kialakítása, ami megkönnyítené az épületben dolgozók munkáját.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

Nagy Róbert , Lakatos Viktória, Lévai Attila (Fotó: Babák Zoltán) Nagy Róbert , Lakatos Viktória, Lévai Attila (Fotó: Babák Zoltán)

A szeretet arcai versben, prózában és dalban

Színház

Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán) Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán)

Csodálatos cirkusz

Színház

Pályázat a felsőoktatásban tanulmányaikat kezdő szarvasi fiatalok anyagi támogatására

Közérdekű

A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán) A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán)

Tájékoztató a szakrendelésekről – 2020. május 15.

Egészségügy

A rovatot támogatja:

Hirdetés

Archívum

2015. szeptember
h k s c p s v
« aug   okt »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Kategóriák

Friss

Connect