in , ,

Rangadó volt a javából

Az NB II-es női kézilabda-bajnokság rangadóját vívták szombaton az Alkotmány utcai sportcsarnokban. A helyi lányok új játékosokkal kiegészülve várták az idei évre nagy riválissá váló Hódmezővásárhelyt: Balogh Vanessza és Szűcs Dalma az Orosházi NKC NB I B-s csapatából kettős játékengedéllyel szerepelhet az NKK-ban is.
Fej-fej mellett haladt a két csapat az első félidőben, egyik sem tudott kétgólos előnynél többet kiharcolni. A védekezés másodrangú volt, sok lövés záporozott mindkét kapura, így lett döntetlen állás a szünetre.

A pihenő után valamivel összeszedettebb lett a vásárhelyiek játéka, ennek köszönhetően a 34. percre sikerült kettővel meglépniük (16–18). A hazaiak nem hagyták annyiban a dolgot, és hat perc alatt fordítottak (40. p.: 21–19.). Ezt még egalizálták a vendégek, de azután fokozta a tempót a Szarvas, és gyors indításokkal, Buzási Orsolya három góljával elléptek (56. p.: 26–22). A biztos vezetés birtokában kissé könnyelművé váltak a hazaiak, akik támadásokat és büntetőket hibáztak, így adva vérszemet a vásárhelyieknek. A csongrádiaknak sikerült egy gólra felzárkózniuk, és mivel az utolsó szabaddobásuk a felsőlécen csattant, maradt a két pontot érő minimális különbségű hazai győzelem.

A jó képességű vásárhelyiek ellen az első félidőben védekezésbeli hiányosságok mutatkoztak a hazai oldalon, és a kapusteljesítmény is elmaradt a megszokottól. Szünet után rendezték soraikat a házigazdák, de a feleslegesen ellőt labdák és a kihagyott három büntető izgalmassá tette a hajrát.

Szarvasi NKK–Hódmezővásárhelyi LKC 26–25 (15–15)
NB II-es női kézilabda-mérkőzés. Szarvas, 130 néző. Vezette: Kiss J., Polgár A.

Szarvas: Kasik – BUZÁSI 5 (2), Elhardt 4 (1), ZELEI 7 (1), Hajdu 2, Velky 2, Kovács B. 4. Csere: Juhos (kapus), Balogh V. 2, Szűcs, Molnár, Krizsán, Zubor, Bagi, Kondacs. Edző: Száva Flórián.

A Hódmezővásárhely legjobb góldobói: Sebők 6, Hegyi 5 (2), Kónya 4, Németh 4.

Kiállítások: 6, ill. 6 perc. Hétméteresek: 7/4, ill. 2/2.

Nyári Mihály

Vélemény, hozzászólás?

„Házhoz megyünk” Békés megyében is

MagyarBrands elismerést vehetett át az MTI békésszentandrási származású vezetője