in , ,

„Zsibongani” hívja a családokat a Cervinus Teátrum

Mit csináljunk közösen a szünetben? Mit tegyek, hogy a gyerek ne az egész napot a gép előtt töltse? – ilyen és hasonló kérdések foglalkoztatják a legtöbb szülőt az egy hetes iskolaszünet felé közeledve. Egy nagyszerű megoldást kínál erre a problémára a Cervinus Teátrum, amely több éve ilyentájt játékos délutánokra invitálja a kicsiket és nagyokat egyaránt.

A „Zsibongó” szünidős játéknapok középpontjában idén is a társasjátékok állnak. A Talizmán játékbolt közreműködésével a legújabb és legváltozatosabb kalandokat tapasztalhatják meg az érdeklődők, profi játékmesterek iránymutatásával. A program nem titkolt célja az is, hogy a kipróbált játékok egy része ajándék formájában térjen vissza az otthonokba.

– A játék mellett a gyerekek nálunk alaposan ki is ugrálhatják magukat. Fit Life Team csapata minden nap más-más mozgásformát ismertet meg a fiatalokkal. Lesz pl. Kung Fu bemutató, Kid Fit Dance, játékos labdás órák, zsonglőrködés, amelyekbe ki-ki kedve szerint kóstolhat bele – sorolja a lehetőségeket Kugyeláné Décsei Mónika főszervező.

A délutánok elmaradhatatlan eleme a kézműves foglalkozás, ami majd az ősz jegyében zajlik. A Nagycsaládosok Szarvasi Egyesületének koordinálásával készíthetnek a vállalkozó kedvű gyerekek asztaldísz egérkét, kopogtatót, krepp-papír vagy csipesz állatkákat.

A szervezők minden korosztályra gondoltak. A legkisebbeket babajátszó és gyermekkuckóval csábítja a helyi Családsegítő Szolgálat és a gyermekház, akik egy nyugodt sarkot biztosítanak a számukra. Így amíg a nagyobb gyerkőc végigjárja a kínálatot, addig a kisebb is megtalálja a kedvére való elfoglaltságot.

– Az belépő 500 Ft, ami mindent tartalmaz, ami délután 14 és 18 óra között zajlik. De érdemes megőrizni a jegyeket, mert ezekkel az esti órákban apró nyereményeket lehet hazavinni. Egy-egy játéknapon akár 15-20 ajándék is gazdára találhat – csigázza tovább a kedélyeket a teátrum munkatársa.

Az aktív szórakozás mellett a mozi szerelmesei sem maradnak élmények nélkül. A szünidős mese-maraton keretében délutánonként két-két izgalmas film kerül vetítésre. Bónuszként 18 órától a Pán című családi kalandfilmet láthatja a közönség, igaz, ezt már belépő ellenében.

Az őszi „gyermekparadicsomban” lesz továbbá arcfestés, csillámtetoválás, karikatúra rajzolás és zsákbamacska, és az is kiderül, hogy mit is takar valójában a csokikád.

A képek a tavalyi rendezvényen készültek.

Vélemény, hozzászólás?

Szarvason járt az egykori forradalmár

Kirándulás a Szegedi Agorában