in , ,

Szezonnyitó alapítványi bál a Vajdában

Liszi Melinda

Hagyományainak megfelelően 2015. október 17-én az Árpád Szálló dísztermében rendezte meg a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium alapítványi bálját. A báli szezon megnyitójának tekinthető rendezvényt nagy érdeklődés kísérte, a bálteremben a galéria is megtelt vendégekkel.

A bál sikeres megrendezésében nagy szerepet vállaltak a szülői munkaközösség tagjai, a gimnázium tanárai és a tanulók is. Támogatóik adományaikkal és tombolatárgyak felajánlásával járultak hozzá a bál bevételének gyarapításához, amelyből az alapítvány a tanulókat segíti és jutalmazza majd.

Az iskolavezetés, a városvezetés és a környék oktatási intézményeinek képviselői után külön köszöntötték kiemelt támogatóikat: Szűcs József urat, a szarvasi Agrota-Alcsired Tejtermelő Kft. ügyvezető igazgatóját, Bődi János urat, az Integrál Építőipari Zrt. elnök-vezérigazgatóját, Horváth Károlyt, a Gráf Kft. ügyvezető igazgatóját és Rohony Miklóst, a Szarvasi Mozarella Kft. ügyvezető igazgatóját.

Kitajkáné Szántai Mária ünnepi beszéde után Ördög Endre lelkész úr, a gimnázium igazgatótanácsának elnöke és Babák Mihály polgármester úr köszöntötte a megjelenteket.

Az est programját angolkeringővel nyitották meg, melyet a Vértessy és a Silver Társastáncklub tagjai adtak elő. Ezt követte Liszi Melinda műsora, aki a békéscsabai Jókai Színház színművésze, a szarvasi Cervinus Teátrum tagja. Melinda nem utolsósorban az Ádámok és Évák középiskolás színházi nevelési programban a gimnázium mentora. Harmadik éve segíti a színjátszó csoport felkészülését a versenyre, ahol ebben az évben 4 kategóriában bizonyultak színjátszóink a legjobbnak, értek el kiváló minősítést. Énekelt a Csoportterápia című musicalből, majd részletek hangzottak el a Diótörő és Egérkirályból és a Vörös malomból. Műsorát egy moldvai csángó népmese tolmácsolásával zárta. A társastáncosok bécsi keringővel fokozták a hangulatot.

A vacsorát követően, amit a Turul kisvendéglő szolgált fel, kezdődött a tánc, majd értékes nyereményeket sorsoltak ki a tombolán, amelynek bevételét a Vajda Péter Alapítvány a gimnázium tanulóinak támogatására fordítja.

Hajnalig állt a bál, kellemesen szórakoztak a résztvevők, támogatók, szülők, tanárok és vendégeik.

Dr. Laukóné Adamik Edit

Kirándulás a Szegedi Agorában

Amit a világ tétlenül nézett: 56-ra emlékeztek Csabacsűdön