in , , ,

Nyílt levél Babák Mihálynak: A becsületnek nincsen ára, mert nincs az a pénz!

Polgármester úr mostanában, a kelleténél többször veszi szájára nevemet, ha a médiában utat engedhet szertelen szóömlésének! Teszi ezt elsősorban, a számomra felajánlott alpolgármesteri poszt és annak visszautasítása kapcsán.
A helyzet viszont az, hogy a polgármester úr ezen elbeszélései, hogy szépen fogalmazzak, nem alkotnak metszethalmazt a valóssággal!

Ami tény: valóban több hónapon át tárgyaltunk, ezért is butaság, hogy a „pénz”, vagy annak hiánya lett volna a nemleges válasz oka. Ugyanis, egy fix összegről, ha tudjuk, – márpedig ez nem volt titok – nincs mit tárgyalni. Logikátlan és álságos tehát azzal traktálni a szarvasi polgárokat, hogy az anyagiakon múlott. (Egyébként meg ezek után nincs az a pénz, amiért együtt dolgoznék vele!)

De nem azon múlott, ugyanis a felkínált pozícióért cserébe elvárás lett volna a NACSE-s kötődésem feladása, és ezzel együtt egy déligyümölcs színének felöltése. Ez bizony saját magam és a nekem bizalmat szavazó, szarvasiak, arcul csapása lett volna, melynek már csak puszta gondolata is lelki teher, legalábbis az én számomra!

Ráadásul alkalmazotti viszonyban ahol az ember ki lenne szolgáltatva polgármester úr „szeszélyeinek”.

Már maga a megkeresés sem volt minden hátsó szándék nélküli, hiszen személyem képbe kerülése, egy jó előre megtervezett, új helyzetet hozott volna, a polgármester és az alpolgármester között zajló, elhúzódó állóháborúba. Az már evidencia, hogy a fentebb említett két atyafi munkakapcsolata, nem felhőtlen. Részemről, nem szerettem volna, kettejük szkander-mérkőzésén, az asztal szerepét betölteni.

Nemleges döntésemmel ideiglenesen megerősítettem alpolgármester úr állását! Itt a hangsúly most, az ideiglenesen van!

Azt hiszem, az a legszomorúbb az egész történetben, hogy a médiában név szerint említ engem, pedig nem vagyok közszereplő!

Ráadásul nem rest a magánszférámba befurakodva, családi, anyagi és úgy egyáltalán magánügyeimet, mint szennyest a hallgatóság elé teregetni, és ily módon, két lábbal tiporni, családom és a magam személyiségi jogain!

Milyen jogon?

Hol van a személyiség védelme?

Azt hiszem ez annak tudatában különösen aggályos, hogy a polgármester, mint ifjú joghallgató, tisztában kellene, legyen azzal, milyen paragrafusokba ütköznek megfontolatlan szavai! Bár meglehet, tanulmányai még nem tartanak ott, hogy ezzel tisztában legyen.

Amennyiben az elém dobott kesztyűt fel akarnám venni, beszélhetnénk az ő koráról, magánéletéről, kollégáival szemben tanúsított viselkedéséről is. De ez nem az én stílusom, inkább nosztalgiával emlékeznék arra az emberre, aki sok pozitív dolgot cselekedett meg az elmúlt 17 év alatt.
Sajnos azonban utóbbi időben tanúsított viselkedése sötét árnyként vetül eddigi életművére.

Nem éppen úriemberhez méltó az sem, hogy az ember fiáról a háta mögött beszél, szemtől szemben, nagy nyilvánosság előtt viszont nem mer konfrontálódni. Bár ez sajnos nem csak engem érint! Olyan beszélgetésekre hivatkozik, melyek valós tartalmát csak két ember ismeri, így ezek tényeit gyakorta ferdíti a saját javára, ebben a helyi média is őt segíti! Egyszerű szarvasi emberként alig van lehetőség egy a polgármester úrétól eltérő vélemény megjelentetésére, a személyes vádaskodásokra adandó válaszról már nem is beszélve.

Hogy miért épp most lettem főszereplő a polgármester által rendezett, tragikomikus kisvárosi szappanoperában? Talán mert pár dologgal nem értek, értünk egyet, és ez egy abszolút autokráciában megbocsájthatatlan bűn. Lásd lakossági fórumok, sajtótájékoztató, bizottsági ülések…  stb.

Igenis számít a lakosság véleménye, sőt csak az számít!

Nem kellene elfelejteni a szavazások eredményét egy-egy fórumon, és nem kellene az így született állampolgári akaratot más eszközökkel “felülírni”! Talán felesleges felemlegetni, de a polgármester jelenlegi pozícióját a választóknak, nekünk, szarvasiaknak köszönheti és ez felelősséget is ró rá, nem csak jogokat biztosít.

Talán nem csak az én véleményem az, hogy egy városvezetőnek 2 ciklusnál tovább nem szabadna pozícióját betölteni.  Mert az ember gyarló, és gyakorta átesik a ló túlsó oldalára, netán azt gondolhatja, hogy a város van érte, és nem fordítva, hogy az esetleges összefonódások káros hatásait ne is említsem!

Itt lenne az ideje, hogy városatyánk elővegye szelídebbik énjét, és új alapokra helyezze kommunikációját! Találja meg végre az emberi hangot, munkaadóival, a szarvasi lakosokkal, alkalmazottaival, és a testület tagjaival! Így talán nem fordul majd elő az sem, hogy élő adásban hülyéz le egy képviselőnőt, melyen párttársai cinkosan jót nevetnek, ahelyett, hogy kikérnék maguknak társuk nevében.

A tisztánlátás végett, én inkább lennék mellékszereplő egy dinamikusan fejlődő békés kisvárosról szóló történelmi filmben, mint főszereplő, a jelen polgármester által rendezett szappanoperában!

Kérném polgármester urat, hogy ezek után tartózkodjon az ilyen kicsinyes, személyeskedő, rágalmazó megnyilvánulásoktól! Nem illőek ezek a gyűlöletkeltő kirohanások egy igaz Magyar emberhez, főleg nem a város első emberéhez!

Köszönettel? Csanádi László, Szarvas város lakója

Adventi hangulatban kívánok boldog békés karácsonyt és boldog újévet mindenkinek!

Vélemény, hozzászólás?

Közös ének és lufieregetés

A Vajdában kezdetét vette a kirepülési időszak

Kétszer lobbant fel a második gyertya lángja Csabacsűdön