Connect with us

Szarvas

Meggyulladt a negyedik gyertya is az adventi koszorún

Hodálik Pál és Seidl Ambrus
Hodálik Pál és Seidl Ambrus

Vasárnap délután Dósa Zsuzsa, a Cervinus Teátrum művészének vezetése és Nádházy Péter énekei mellett zajlott a negyedik adventi gyertyagyújtást kísérő ünnepi műsor. Először Seidl Ambrus plébános Pilinszky János adventi gondolatait osztotta meg a Szent Klára rómaik katolikus templom előtt. Őt Nádházy Péter követte Schubert Ave Maria című dalával.

A városvezetés képviseletében Hodálik Pál mondta el ünnepi köszöntőjét.

– Nekem a legnagyobb öröm talán az, hogy Szarvas város közösségéből ilyen sokan eljönnek erre a közös gyertyagyújtásra, ami jelzi, hogy milyen erős itt, a városban az ünnepi hangulat és az összetartozás, az egymáshoz tartozás érzésének az erősítése. Az adventi időszak arról szól, hogy készülünk a karácsonyra, mindenki próbál egy kicsit lenyugodni, lelassulni. Most már talán túl vagyunk a karácsonyi vásárlási őrületen is, és mindenki a teljes szívével, lelkével a karácsonyi hangulatra tud készülni. Kívánom önöknek, hogy az elkövetkezendő pár napban még öltöztessék szívüket, lelküket ünnepi hangulatba, hogy amikor odakerülünk, karácsony estére, akkor talán mindenkinek teljesüljön az a legfőbb várakozása és vágyakozása, amit úgy gondolom, hogy a karácsony jelent minden családnak, minden embernek, hogy azt az estét, a szentestét, Jézus születésének ünnepét szerettei körében tudja töltani, legyen az a barátja, a családja, a szülei, a gyermeke, de úgy gondolom, hogy ez a legfőbb vágya mindenkinek. Arra készül egész évben, hogy ezt az egy napot, a szeretteivel méltóképpen tudja eltölteni. Kívánom önöknek azt, hogy teljen ez az este kellemesen, szeretetteljesen, meghitten, és miután kicsomagolták az ajándékokat, megették az ünnepi vacsorát, megitták az ünnepi áldást, utána ebből a hangulatból, ebből az alkalomból az üres csomagolópapírokba tegyenek el egy kicsit, hogy jövőre, a 2016-os esztendőben egy olyan esemény történik, amikor úgy érzik, hogy szükségük lenne erre a szeretetteljes légkörre, akkor elő tudják venni emlékeikből, elő tudják venni lelkükből, és tudja önöket vigasztalni ez az alkalom, tudja önöket átsegíteni a gondokon. S egyúttal kívánok 2016-ra egy békés, boldog, erőben gazdag, egészségben teljes boldog új esztendőt – mondta alpolgármesterünk.

Az ünnepség ételosztással zárult. A Zenepavilonban felállított asztaloknál az önkormányzat képviselői mérték tányérokba a Táncsics Vadásztársaság adományából készült pörköltet. A két-két bogrács vaddisznó és szarvaspörköltet a Turul Kisvendéglő szakácsa főzte meg a Gyermekélelmezési Kft. asszisztenciája mellett. A 150 kilónyi vadhúsból mintegy 300 adagnyi étel került kiosztásra.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

Nagy Róbert , Lakatos Viktória, Lévai Attila (Fotó: Babák Zoltán) Nagy Róbert , Lakatos Viktória, Lévai Attila (Fotó: Babák Zoltán)

A szeretet arcai versben, prózában és dalban

Színház

Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán) Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán)

Csodálatos cirkusz

Színház

A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán) A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán)

Tájékoztató a szakrendelésekről – 2020. május 15.

Egészségügy

Kós Benedek, Nyerges Áron, Nyerges Attila és Opavszky Márk (Fotó: Hegedűs Éva) Kós Benedek, Nyerges Áron, Nyerges Attila és Opavszky Márk (Fotó: Hegedűs Éva)

Nincs megállás a kajakosoknál a koronavírus ellenére sem

Sport

A rovatot támogatja:

Archívum

2015. december
h k s c p s v
« nov   jan »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect