in , ,

Nyomjon egy like-ot a szerelemre!

Nemcsak a hét emberei, hanem Kupidó is ringbe szállhat a Békés Megyei Hírlap és a Beol.hu közös versenyén. Az év ifjú párja versenyében összesen 68-an gondolták úgy, hogy egy-egy pillanatkép feltöltésével szeretnék a házasság intézményének napjainkban megkopottnak vélt szentélyét népszerűsíteni.

A romantikus, humoros, néhol klasszikus színezetű képek között 6 szarvasi és 1 csabacsűdi induló is akad, akiknek mindegyikével felvettük a kapcsolatot, és kértük, osszanak meg velünk néhány meghatározó élményt közös életükből. Az általunk kijelölt határidőig csupán két válasz érkezett, ill. akadt olyan házaspár is, aki nem szerette volna a nyilvánosság elé tárni a magánéletével kapcsolatos történéseket. Megértjük. De így is maradt számunkra néhány valódi szerelemmese, amely azt üzeni – kicsit negédesen, de annál hitelesebben – hogy valahol ránk is vár az Igazi. Esetleg felidézi azokat a hajdan volt időket, amiket az elszürkült hétköznapokban hajlamosak vagyunk elfelejteni.

Baranyai Gábor és Paraizs Anita figyelmét egy családtag hívta fel a versenyre. A fiatal pár 2013 nyarán ismerkedett meg, és alig két évvel később, 2015. június 20-án házassággal pecsételték meg szerelmüket. Ahogyan elmondták, az esküvő szervezése még közelebb hozta őket egymáshoz. Azt ugyanis egyikük sem gondolta, hogy ennyi apró részletet előre meg kell tervezni. A hab a tortán a lagzis meglepetés tánc volt, ami nagyon jól sikerült.

Baranyai Gábor és Paraizs Anita

– Sokan úgy gondolnak a házasságra, hogy csak egy papír, de szerintem igenis elmélyíti a kapcsolatot az esküvő közös élménye és sokat jelent, hogy mostantól tudjuk, bármi felmerül, együtt kell, hogy megoldjuk – vélekedik Anita a házassággal kapcsolatosan.

Hajdú Tamás Hajdú-Kondacs Éva több mint tíz évnyi ismeretség után mondták ki a boldogító igent. A csabacsűdi pár 2003-ban találkozott először, az esküvőre pedig tavaly augusztusában került sor.

Hajdú-Kondacs Éva és Hajdú Tamás

– Egy éve, ilyentájt már javában készülődtünk a nagy napra, a pár hónapnyi lázas szervezés, várakozás pedig pillanatok alatt hamar eltelt. Az általunk kijelölt héten végig esett az eső. Mi csak abban bíztunk, hogy a fotózás idejére eláll, mert az különösen fontos volt számunkra. Párom ugyanis a mezőgazdaságban dolgozik, ezért traktoros képeket szerettünk volna. És bár az utolsó percekben újra szemerkélni kezdett, a képek nagyon jól sikerültek – osztja meg Évi az esküvő előtti izgalmakkal kapcsolatosan.

Hozzátették, mindketten ma is gyakran gondolnak vissza a nagy eseményre, amely számukra az összetartozást szimbolizálja.

A válaszadók mellett szarvasi kötődésűek továbbá Hornok Edina és Hornok Csaba, Klimaj Zoltán és Szilvia, Petrovszki Szilárd és párja, Kata, Roszik Norbert és felesége, Szabina, ill. Szlovák Zsolt és Szlovákné Vígh Zsanett. Az élen egyelőre úgy tűnik töretlenül, közel kétezer szavazattal egy békéscsabai pár, Balázs Attila és Balázsné Veres Barbara áll, január 21-én 20 óráig, vagyis a verseny lezárásáig azonban még bármi megtörténhet.

Vélemény, hozzászólás?

Iskolanyitogató a Csabacsűdi Trefort Ágoston Általános Iskolában

Iskolanyitogató a Csabacsűdi Trefort Ágoston Általános Iskolában

Fotó Kispálné Fejes Erzsébet kiállításán

A részletek az apró részletekben rejtőznek