in ,

Járásbejárás: Minden, amit tudni szeretnél a hatósági munkáról

Gaál Roland, a Szarvasi Járási Hivatal vezetője
Gaál Roland, a Szarvasi Járási Hivatal vezetője

Egy csomó helyzetben nem értik az emberek, hogy miért tart olyan hosszú ideig egy hatósági eljárás, vagy miért nem azonnal kapnak valamire választ. Erre reagált a Békés Megyei Kormányhivatal, és ahogy azt már a Kormányablak átadójakor beharangozták, elindították Járásbejárás elnevezésű programsorozatukat.

Ennek során az érdeklődőknek azt szeretnék megmutatni, hogy egy szociális kérelem, egy építésügyi eljárás bonyolultabb annál, mint amikor bedobnak egy papírt egy gépbe, és a másik oldalon kijön egy másik. A két papír között komoly munka folyik, ami egyáltalán nem nem látványos. Nem látszik, hogy hány ember dolgozik azon, hogy abból valamilyen, de mindenképpen törvényes döntés, határozat születhessen. Ezt a folyamatot szeretnék a Járási Hivatal munkatársai egy kicsit transzparensé tenni azáltal, hogy betekintést engednek a kulisszák mögé.

Az első Járásbejárás vendégei a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium végzősei voltak Pécsváradi Antal kíséretében. Őket Gaál Roland, a Szarvasi Járási Hivatal vezetője köszöntötte, majd bemutatta munkatársait. A szociális ügyekről Pauló E. Melinda, a Szarvasi Járási Hivatal Hatósági és Gyámügyi Osztály ügysegédje, szabálysértési ügyekről Balogh Lajos, a Hatósági és Gyámügyi Osztály hatósági ügyintézője adott felvilágosítást. Balogh Lajos több olyan helyzetre is felhívta hallgatóságának a figyelmét, amibe az életkori sajátságok miatt bele-belecsúsznak a mai fiatalok. Lovász György, a foglalkoztatási osztály vezetője az álláskeresés és az állástalálás menetével ismertette meg a vajdásokat.

Utolsó állomásként a közelmúltban megújult Kormányablakban várták a végzősöket, ahol megmutatták, hogy néznek ki a szakrendszereik, hogy néznek ki a saját adataik ezekben a nyilvántartásokban, azoknak, akiknek még nem volt, regisztrálhattak az ügyfélkapuhoz, amin keresztül majd az e-felvételit bonyolíthatják.

A Járásbejárás az elkövetkezendő hetekben folytatódik. Ezen nem csak a diákokat, hanem a járás érdeklődő lakóit is várják a hivatal munkatársai.

Vélemény, hozzászólás?

Elnézést, vajdás lányok!

Újra reneszánszát éli a mozi: 2015-ben megduplázódott a forgalom