in , ,

A legnagyobb adózókat köszöntötték Békésszentandráson

Lázár Gábor és Sinka Imre
Lázár Gábor és Sinka Imre

Békésszentandráson mintegy 60 millió forintnyi iparűzési adót fizet be 358 cég és egyéni vállalkozó 2014-ben. Közülük ötvenet hívtak meg arra a szerény fogadásra, aminek keretében köszönte meg pénteken a község vezetése Békésszentandráson a vállalkozások képviselőinek azt, hogy adóforintjaikat a település kasszájába fizetik be. Sinka Imre polgármester, egyik oldalán Fabó István alpolgármesterrel, másik oldalán a frissen kinevezett régi új jegyzővel, dr. Strassburger Gyöngyivel tolmácsolta a testület és a saját háláját a megjelenteknek.

– Szeretnénk kifejezni köszönetünket azért, hogy önök itt működtetik a vállalkozásukat, és igazából megteremtik az alapját annak, hogy településünk előre tudjon haladni. Kifejezetten fontos 2016-ban is. Nagyon bízom abban, hogyha úgy visszanéz az ember az adatokra tíz évet, tizenöt évet, hogy a változás dinamikusan és növekvő. Akármennyire is nehéz helyzetben vannak a vállalkozások folyamatosan, hiszen minél jobban próbál egy vállalkozás szárnyalni, annál inkább próbálják a prést szorítani rajta minden szemszögből. Ettől függetlenül a vállalkozásaink nőnek, erősödnek. Én nagyon örülök neki, hogy ennyien, és évről évre egyre többen elfogadják a meghívásunkat. Jó egy kicsit megállni, jó egy kicsit váltani egy pár szót kötetlenül, és éppen nem egy munkaszerződésről beszélgetve, éppen nem egy pályázatot előkészítve. Fontos az is, de fontos az is, hogy meg tudjunk állni egy másodpercre, és meg tudjuk köszönni azt a rengeteg munkát, azt a rengeteg segítséget, amivel az önkormányzat előre tud haladni. Mondhatnánk azt, hogy az önkormányzat irányítja a települést. Ez így igaz, de ez az önök vállalkozásainak, az önök munkájának vállán fekszik, hiszen nem csak adófizetőként, de munkáltatóként, de civil szervezetek vezetőiként…, nagyon sok más szemszögből meg lehet közelíteni ezt a dolgot, de csak úgy mehetünk előre, ha együtt egy célért tudunk dolgozni, ezért a településért – mondta Sinka Imre köszöntőjében, majd egy üveg borral, és egy kis megvendégeléssel köszönték meg a vállalkozóknak adóforintjaikat.

– Mi azt szeretnénk, hogy olyan nagyon sok adót fizessenek be nekünk, hogy virágozzon a település, de ez azt takarja, hogy akkor az önök vállalkozása olyan jól működik, hogy nagyon sok adót tudnak befizetni – alapozta meg egy kívánsággal a 2017-es költségvetés adóoldalát a község első embere.

Az első három legnagyobb adózó 2014-ben a Körös Agrár Mezőgazdasági Szolgáltató Kft., a Hydro Power Consulting Kft. és a Cervus Plus Kft. volt.

Vélemény, hozzászólás?

Bardon Ivett és Benkő Géza

Egy lottónyeremény története két felvonásban: Újabb sikeres felolvasás a Romkocsmában

A szlovákos sakkozók az országos diákolimpiai döntőbe jutottak