in , ,

Remekeltek a szarvasi birkózók: Tóth Kevin ezüst, Galát Dávid arany

Tóth Kevin (2. hely)
Tóth Kevin (2. hely)

2016 január 30-án került megrendezésre Orosházán a Spartacus Kupa elnevezésű területi verseny. A Szarvasi Birkózó Egyesületet két versenyző képviselte. Tóth Kevin a legkisebb korosztályban, a 20 kilogrammosok között lépett szőnyegre, míg Galát Dávid eggyel nagyobb korosztályban, 38 kilóban mérte össze erejét ellenfeleivel.

Kevin (bevezető képünkön a dobogó 2. fokán) élete első versenyén, leküzdve lámpalázát, remek birkózással a dobogó második fokára állhatott fel. Legkisebb birkózónk kitartása és küzdeni akarása példaértékű volt. Óvodásként nemrég kezdte el a birkózást, de hamar bebizonyította, hogy nagy reménysége lehet a szarvasi birkózó sportnak.

Galát Dávid (1. hely)
Galát Dávid (1. hely)

Dávid, akinek nem ez volt az első éremszerzése, lassan egy éve kezdte a birkózást és ez idő alatt több versenyen is részt vett, amelyekről mindig éremmel tért haza. A mostani versenyen fölényesen győzött és újabb aranyéremmel térhetett haza. Dávid 9 éves kora ellenére nagyon keményen edz, hogy egyszer a magyar bajnokságon is a dobogó legfelső fokára állhasson.

Gratulálunk az elért eredményekhez és további sok sikert kívánunk!

Korbely György

Vélemény, hozzászólás?

A szlovákos sakkozók az országos diákolimpiai döntőbe jutottak

Több millió forintot nyert fejlesztésre a szarvasi mozi