in , , ,

Erre készül Douchev-Janics Natasa új párja, Bodonyi Dóra

Bodonyi Dóra a Körös-Kupa, Sándor Tamás Emlékversenyen

A riói olimpiára való kijutás a célja Bodonyi Dórának, a Szolnok kajakozójának. A Világkupa-győztes versenyző szerint azonban ez igen nehéz Magyarországon, mivel nagyon nagy neveket kell hozzá megelőzni.

“A tavalyi volt az eddigi legjobb évem, úgy gondolom, hogy mindenben sikerült előrébb lépnem. Az 500 egyest szeretném kiemelni, és nemcsak azt, hogy a korosztályos világbajnokságot megnyertem, hanem azt is, hogy a magyar mezőnyben biztos hatodik helyet tudtam hozni mind a két válogatón” – mondta az InfoRádiónak Bodonyi Dóra, aki az első válogatón Szabó Gabriellát és Douchev-Janics Natasát, a másodikon Kovács Katalint utasította maga mögé az olimpiai bajnokok közül a fél kilométeres távon.

“Az elmúlt hetek-hónapok az alapozásról szóltak. Az elején egy kicsit meg voltam ijedve, mert nehezebben rázódtam bele, mint ahogy egyébként szoktam, de a vége felé az úszás és a kondi felmérésem is nagyon jól sikerült” – számolt be a felkészülésről a kajakozó.

Bodonyi Dóra a következő bő egy hónap munkájáról is beszélt.

“Öt hétig készülünk Horvátországban, két hetet innen 600 kilométerre, utána pedig még 400 kilométert utazunk, ott pedig három hetet fogunk eltölteni. A cél, hogy minél többet evezzünk, de a vége felé a csapathajót is megpróbáljuk” – jelezte Bodonyi Dóra.

Azzal kapcsolatban, hogy melyik a legfontosabb száma, a kajakozó úgy fogalmazott: “az 500 egyes minden magyar női versenyzőnek a legfontosabb száma, így nekem is, emellett pedig az 500 női párosra fogunk készülni Douchev-Janics Natasával.”

“Én kerestem meg őt, és felvetettem neki, hogy próbáljuk meg a közös munkát. A részletek még egyikünkben sem körvonalazódtak, de már az első alkalommal annyira gördülékenyen ment az együtt evezés, és nemcsak az iramunk volt jó, rögtön tudtunk gyorsan is együtt kajakozni, így együtt maradtunk” – mesélte.

“Az idén a célom, hogy az olimpiára kijussak, de ez innen, Magyarországról nagyon nehéz. Nagyon nagy neveket kell megverni hozzá” – tette hozzá Bodonyi Dóra.

“A válogatott rutinos tagjait példaképeimnek tartom, már az megtisztelő, hogy velük versenyezhetünk ilyen fiatalon. De amellett, hogy példaképnek tekintem őket, szeretném őket el-elkapni most már, de ez óriási kihívás” – jegyezte meg.

“Többen azt gondolják, hogy nekünk inkább a tokiói olimpia a reális cél. Erről ősszel tudok részleteket mondani, de tervben van, addig biztosan folytatom” – mondta az InfoRádiónak a Szolnok kajakozója.

http://molcsapat.hu

Vélemény, hozzászólás?

Februári forgatag, avagy fergeteges farsang

Takó Levente (sötétkékben)

A középmezőnyben végeztek U15-öseink a VIII. Szarvas-kupán