in , ,

Valentin-nap: Vele vagy nélküle?

Felesleges tovább tagadnunk, ha akarjuk, ha nem, a Valentin-nap kérlelhetetlenül jelen van az életünkben. Az angolszász területekről átvett szokással egy időben a plüssfigurák és a virágok iránt is megnő a kereslet ilyentájt, de akadnak olyanok is, akik egy meghitt vacsival vagy egy mozival ünneplik a szerelmesek napját.

Ez utóbbira adott lehetőséget a Cervinus Teátrum, amely az alkalomhoz illően egy romantikus vígjátékot tűzött műsorára. A Hogyan legyünk szinglik? című, rekeszizmokat garantáltan nem kímélő film négy különböző személyiségű lány életét meséli el, meglehetősen szélsőséges párkapcsolataikon keresztül.

– Bár alapvetően egy csajos filmről van szó, a másik nem képviselői is megtalálhatják benne a kedvükre való szórakozást. Az időzítés a forgalmazó és részünkről is szándékos volt, bíztunk benne, hogy sokan a mozizást választják vasárnapi programként. A két vetítésre közel 150-en váltottak jegyet, akiknek a fele párokból, további jelentős része pedig barátnői csoportokból és családokból tevődött össze – kommentálja Kugyeláné Décsei Mónika a Bálint-napi filmet.

A vetítés alatt az előcsarnokban Hárskutiné Meszjarik Erzsébet szépségápolási tanácsokkal és ajándékötletekkel várta a betérőket, akiket sminkelésre jogosító kuponnal is meglepett.

Réka és barátnője, Kira már jóval a kezdés előtt az egyik asztalnál ücsörgött. A fiatal lányok a romantika helyett inkább a csajos programra voksoltak, mondván, a Valentin-nap nem az ő ünnepük.

–  Nálunk a család nem tartja, én sem ünneplem. A barátom egyébként is budapesti, csak jövő héten találkozunk, de akkor sem pótoljuk be az elmaradtakat – árulja el Kira.

Lászlón és Erikán ellenben első látásra tükröződtek az érzelmeik. A harmincas éveiben járó pár egy éve talált egymásra, azóta pedig minden napjukat áthatja Kupidó jelenléte.

– Nekem ugyanolyan nap, mint a többi, hiszen ha szeretünk valakit, azt nemcsak ezen a napon kell kimutatnunk. A mozifilmnek ugyan van egy kis romantikus feelingje, de alapvetően nem ünnepeljük – állítja egybehangzóan a szerelmes pár.

Az egyik hátsó asztalnál Dóri pihentette a lábait és a derekát. A hét és fél hónapos kismama férjével, Lászlóval utoljójára töltötte kettesben a Valentin-napot, Maja ugyanis várhatóan hat hét múlva beköltözik a családba.

– Nagyon fontos ez a nap számunkra, amit apró meglepetésekkel fejezünk ki. A párom nagyon szereti pl. a gyümölcsrizst, azt csináltattam neki az egyik cukrászdában, vettem neki a piacon egy ruhát is, a napot pedig ezzel a mozival zárjuk – mondja a boldog, leendő apuka.

Időközben pedig véget ért az első vetítés, és a tömeg szállingózni kezdett a kijárat felé, köztük Zsolt és felesége, Annamária is.

– Ritkán mozdulunk ki, mivel hét hónapos a kicsi. Most otthon hagytuk a nagyszülőkkel, és eljöttünk egy kicsit kikapcsolódni. Úgy gondoltuk, egy kis időt olykor egymásra is szentelni kell. Nagyon tetszett a film is, volt benne egy kisbaba is, így persze meg is könnyeztem – sorolja élményeit az édesanya, majd sietnek tovább a következő Bálint-napi helyszínre, egy étterembe, ahol igazán kerekké tehetik a napot.

Vélemény, hozzászólás?

Gajdos Attila és Sinka Imre

Ülésezett a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlése

Huszárik Nelli, Mravik Gabriella, Patkó Lajos és Petrás Márta

Országos döntőbe jutottak a szarvasi sakkozók