in , , , ,

A térség turistaszemmel: Megjelent az idei imázsfüzet

Megújult formában, négy oldallal kibővítve jelent meg a Szarvast és a kistérséget bemutató imázsfüzet. A Körösök szívében, legendák földjén címet viselő kompakt útikalauz az ide érkező turistáknak szolgál tájékoztatásul a vidék elérhető attrakcióiról, szálláshelyeiről és természetesen jellegzetes gasztronómiájáról is.

– Négy település szerepel benne. Az elején Szarvas, Békésszentandrás, Kondoros, Csabacsűd elhelyezkedéséről és nevezetességeiről szerezhet tudomást az ide érkező vendég, majd a TDM szervezet szolgáltatásait ismerheti meg. Van egy elektromos kisbuszunk, kerékpárjaink és egy ún. Pocket Guide alkalmazásunk is. Ez utóbbihoz csak egy okostelefon szükséges, aminek a révén könnyen és gyorsan elérhetők a túraútvonalaink és a látnivalók. A füzet másik részében fizetett hirdetések találhatók, amit a TDM tagság jelképes áron vehetett igénybe – mutatja be a kiadvány tematikáját Mihály Mariann, TDM menedzser.

Az informatív füzet ötlete még az elődszervezethez nyúlik vissza, az idén harmadízben megjelenő könyvecskét pedig azóta folyamatosan finomították. A legutóbbin jellemzően formai változások figyelhetők meg: a borítón pl. új képek csábítják a turistákat, amelyeket az aktív turizmus elemeiből válogattak össze. A 43 oldalas füzet összesen négyezer példányban jelent meg, amit az Utazás kiállításon, több belföldi turisztikai platformon és a tagjaik körében is népszerűsítenek.

– Ezt a vidéket leginkább a családok keresik fel. Közülük is főleg azok, akik nyugalomra vagy valamilyen aktív pihenésre vágynak. Mint azt tapasztaljuk, egyre több a kerékpáros, a gyalogos, a horgász, de a vízi turizmus is érzékelhető fejlődésen ment keresztül. Nekünk az a dolgunk, hogy ezeket az információkat már év elején kommunikáljuk a célcsoportjaink felé, hogy mire elkezdődik a szezon, itt valóban teltházról beszélhessünk – vázolja a helyi turizmus legfőbb paramétereit a szakember.

A kiadvány jelentősége ugyan számokban nem mérhető, a visszajelzésekből azonban kiderül, hogy a vendégek olykor az itt kapott információk hatására keresnek fel egy-egy helyi látványosságot, esetleg térképezik fel a figyelmükbe ajánlott túraútvonalat.

A szervezet már az idei szezonra is hangolódik. Az elmúlt években mért vendégéjszaka szám alapján ugyanis úgy tűnik, hogy a térség még további tartalékokat rejt magában. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a szolgáltatásoknak egyre inkább a minőség irányába kell elmozdulniuk, hogy hosszú távon még többen zárják a szívükbe a Körösök vidékét.

Part, avagy helyi írók és képzőművészek egybefűzve

A baráti kör vezetése és 2016-os díjazottjai

Oscar: Minden díjazott erős szarvasi kötődésű