in

Oscar: Minden díjazott erős szarvasi kötődésű

A baráti kör vezetése és 2016-os díjazottjai
A baráti kör vezetése és 2016-os díjazottjai

Rónyai Zoltán és Farkas Boglárka, a szentesi Szilver Táncsport Egyesület két táncosa nyitotta meg a Szarvas Város Barátainak Köre hagyományos farsangi bálját szombaton, az Árpád Szálló dísztermében. A terem megtelt a baráti kör szarvasi és budapesti tagozatának tagjaival és vendégeikkel.

– Nagy öröm azt látni, hogy ezt a gyönyörű báltermet minden évben megtöltjük. Ez azért is fontos a civilség életében, mert a mi egyesületünk 34 éve alatt, ha ez a támogatás nem lenne meg, amit itt kapunk a bálban, amit az évek során kaptunk eddig is, és amit reméljük ezután is fogunk kapni, nem tudnánk létezni. Akik ebben az egyesületben dolgoznak, természetesen nem pénzért teszik, ezt teszik a segítségért, a lokálpatriotizmusért, hogy ez az egyesület legalább 100 évig fennmaradjon és még utána is gondoskodjanak róla az utódaink – mondta Zsapkáné Csasztvan Zsuzsanna.

– A báli szezon legrangosabb eseménye mindig a baráti kör bálja. Mélyen tisztelt Hölgyeim és Uraim! Örülök, hogy eljöttek, elfogadták a meghívásunkat, és annak is örülnünk kell és jó szívvel teszem, hogy sok barátja van a városnak. A mai világban szükség van emberi kapcsolatokra, segítségre. Boldog vagyok, hogy kisvárosunkban sokan és sokszor szoktak segíteni egymásnak, nem csak személyes ügyekben, hanem közügyekben is, a város civil kurázsijában és egyáltalán abban, hogy a város működjön és fejlődjön. Kevés város dicsekedhet el azzal, hogy ilyen szép baráti köre és ilyen csoportja van, aki segíti az itthoniak és a városból elszármazottak boldogulását – jelentette ki Babák Mihály polgármester, a bál fővédnöke.

Hagyományosan ilyenkor adják át a baráti kör kitüntetéseit, vagy ahogy azt két éve Zima Mihály elnevezte, a szarvasi Oscart. 2000-ben alapították a díjat, amit diákoknak, felnőtteknek, egyesületeknek, szervezeteknek adományoznak emléklap, ill. nemesfémből készült plakettek formájában.

2016-ban posztumusz díjat kapott dr. Pilishegyi József, a Debreceni Agrártudományi Egyetem Főiskolai Kara és a Vajda Péter Gimnázium tanára. A díjat fia, Pilishegyi Péter vette át.

Három diákot, Kuli István és Bogár Gábor világversenyeken elért kajakos eredményeik, valamint Csatai Edit 14. C osztályos ügyviteli titkár szakos tanulót versenyeredményei, közösségi munkája, kiemelkedő szorgalma miatt részesítettek emléklap kitüntetésben.

Bakos Jánosné üde színfoltja a városnak. Aktív tagja több civil szervezetnek, munkájával önzetlenül segíti az itt élőket, szólt a kuratórium méltatása, ezért Szarvas Város Barátainak Köre kitüntetésének bronz fokozatát ítélte neki. Szintén bronz plakettet vehetett át Hajdú Pál, a Kertbarát Kör titkára, Darida Károly sportoló, edző és testnevelőtanár. Ezüst fokozatú kitüntetésért járulhatott a baráti kör vezetése elé a Körös-menti Turisztikai és Kulturális Egyesület nevében elnöke, Bukovinszky Béla, valamint Pálos Béla mérnök, sportoló, Szarvas Város Barátainak Köre Egyesületnek alapító tagja, a budapesti tagozat motorja.

Forschner Rudolf szakács, gasztronómiai szakoperatőr, Szarvas Város Barátainak Köre díszoklevelét érdemelte ki azzal, hogy Szarvas Város nehéz helyzetbe jutott családjainak megsegítésére nyújtott 2 millió forintos adományáért. Ebből két rászoruló család a karácsonyt megelőző időszakban 100-100 ezer forintos segítségben fog részesülni a város civil szervezeteinek ajánlása alapján.

– Ez bizonyos korban már nehéz meglepetéseket okozni. Most egyeseknek ez sikerült. Köszönöm szépen a gondoskodást, a figyelmességet, és merem remélni, hogy szervezetünk nem csak a nevében baráti, hanem merem remélni, hogy nagyon sok, megértő barát foglal itt helyet, akik megértik azt, hogy egy ilyen helyzetben nagyon nehéz beszélni. Annyit azért megerősítenék, hogy legyen szó bármilyen szervezetről, annak a minőségét és értékét minden esetben a tagok hasznos aktivitása határozza meg. Nem kell messzire menni, Szarvas Város Baráti Körének budapesti szekciójában ez az alapelv – köszönte meg a kitüntetést Forschner Rudolf.
Az este hátralevő részében felléptek még a Babilon Táncsport Egyesület szenior légikísérői adtak elő egy vidám darabot, majd a Cervinus Teátrum művészei szórakoztatták a vendégeket.

A térség turistaszemmel: Megjelent az idei imázsfüzet

Reál hét a Vajdában