in , ,

Szarvasi önkéntest is kitüntettek a polgári védelem világnapján

Slajchó Attila (jobbról)
Slajchó Attila (jobbról)

A Nemzetközi Polgári Védelmi Világszervezet 1972. március 1-jén alakult meg. Erre emlékezve a Polgári Védelem Világnapjának megrendezéséről a 20. évfordulón, 1992-ben határoztak, mely felhíváshoz Magyarország is csatlakozott. E jeles nap alkalmából a Budapesten megrendezett központi ünnepség mellett megyei rendezvényt tartott az igazgatóság.

A rendezvényen az igazgatóság állományán túl részt vettek a Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény diákjai, valamint a megyében működő önkéntes mentőszervezetek tagjai. A meghívott vendégek között volt Jenei Imre nyugállományú polgári védelmi ezredes, a Békés Megyei Polgári Védelmi Parancsnokság egykori vezetője is.

Az ünnepség elején a Himnuszt követően Lipták István nyugállományú polgári védelmi alezredes, a Békés Megyei Katasztrófa- és Polgári Védelmi Szövetség elnöke mondott beszédet, melyben történeti áttekintésen keresztül kaphattak képet a jelenlévők a polgári védelem kialakulásáról, illetve jelenlegi szerepéről.

A beszédet követően a Polgári Védelem Világnapja alkalmából a katasztrófavédelmi feladatokban önként vállalt kiemelkedő tevékenysége elismeréséül oklevelet és emléktárgyat adott át Kiss András tűzoltó ezredes, igazgatóhelyettes a megyei rendeltetésű Körös Mentőcsoportból Hrabovszki Krisztiánnak, a sarkadi járás Pelikán Mentőcsoportjából Kajári Györgynek, a Gyulai Járási Mentőcsoportból Gyepes Mihálynak, a szeghalmi járás Sárrét Mentőcsoportjából Détár Tibornak, a szarvasi járás Körös–Kondor Mentőcsoportjából Slajchó Attilának, valamint a mezőkovácsházi és orosházi járás Dél-Békés Mentőcsoportjából Dobóné Deák Judith Erikának, Császár Ildikónak, Varga Ágnesnek és Vincze Szilviának.

Szintén oklevélben és emléktárgyban részesült a békési járás Titán Mentőcsoportjából Zahorán Béla, valamint a gyomaendrődi járás Vidra Mentőcsoportjából Szilágyi Melinda, akik elismeréseiket később veszik át.

A rendezvény zárásaként a Szózat után az igazgatóhelyettes úr pohárköszöntőt mondott, melyben megköszönte az önkéntes mentőszervezetek munkáját és a közösen végzett munka fontosságát méltatta.

http://bekes.katasztrofavedelem.hu

Fotó: Kis Zoltán c. tű. alezredes

Vélemény, hozzászólás?

Végre a Napba nézhettek a szarvasi amatőrcsillagászok

Dósa Zsuzsa

Dósa Zsuzsa Johanna szerepében