in , ,

Kiemelt arany minősítést kaptak a benkások

Gombkötő Gréta, a Bóbita Duó: Karas Luca és Kohut Gyöngy, Boczonádi Zsuzsanna
Gombkötő Gréta, a Bóbita Duó: Karas Luca és Kohut Gyöngy, Boczonádi Zsuzsanna

„Kultúrát nem lehet örökölni. Az elődök kultúrája egykettőre elpárolog, ha minden nemzedék újra meg újra meg nem szerzi magának.”(Kodály Zoltán)

2016. február 26-án, pénteken, három lánnyal útnak indultunk Budapestre, hogy részt vegyünk a VII. MEGINT- Magyarországi Evangélikus Gimnáziumok Népművészeti Találkozóján megrendezett Nits Márta emlékversenyen.

A hosszú utazás után a megméretetésre való felkészülést egy felfrissítő sétával kezdtük a Hősök terén, a Városligetben és a gyönyörű épületekkel rendelkező világörökségként emlegetett Andrássy úton.

A városnézést követően a Budapest- Fasori Evangélikus Gimnáziumban folytatódott az izgalom, ahol a rendezvényt Radosné Lengyel Anna (a Magyarországi Evangélikus Egyház Déli Egyházterületének Felügyelője) köszöntötte és nyitotta meg.

A 31 versenyzőt szakmai zsűri értékelte, köztük Bognár Szilvia- Népdalénekes, Hózsa Zsófia- vajdasági adatközlő, Nagy Albert prímás (hegedű) bronz, ezüst, arany, kiemelt arany fokozaton.

Büszkeséggel tölt el, hogy a benkás lányok nagyon szép eredményekkel tértek haza:

Gombkötő Gréta szólistaként: Kiemelt Arany minősítés

Bóbita Duó- Karas Luca, Kohut Gyöngy: Kiemelt Arany minősítés

A népdaléneklési versenyt a szervezők hagyományteremtővé szeretnék tenni, bízzunk abban, hogy jövőre is szép számban jelennek meg népdalokat kedvelő benkás diákok a rendezvényen.

Boczonádi Zsuzsanna
tanítónő

Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Óvoda

Vélemény, hozzászólás?

A csanádapácaiak műsora

Hagyományőrzés a barátokkal

Ismét dobogón a szarvasi jégkorongosok