in , ,

A hosszú téli szünet után új attrakciókkal nyit az állatpark

Fotósles az állatparkban
Fotósles az állatparkban

A hosszú téli szünet után március 12-én, szombaton, 9 órakor ismét megnyitja a kapuit a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark, amikor egyből egy programmal, a kikeleti séta az állatparkban címmel egy látványetetéssel egybekötött szakvezetéses túrával várják az érdeklődőket a park munkatársai.

– Vannak új állatok, amik a télen érkeztek, ill. a rendszeres látogatók megfigyelhetik, hogy a park lakói hogyan változtak a tél során – mondta Körömi Krisztina, látogatóközpont-vezető. – Egy nagyobb alma- ill. répaszállítmány áll a látogatók rendelkezésére, hogy mindenki sajátkezűleg adhasson enni az itt élő állatoknak a túra során.

Történtek fejlesztések is a zárás óta. A legérdekesebb talán az a mesterségesen kialakított itató mellé a földbe süllyesztett szűken kétszemélyes építmény, amiből az Anna-liget énekes madarait lehet meglesni észrevétlenül, de karvaly és más ragadozómadarak is feltűnhetnek ott az szemek és az optikák előtt. Ezt a fotóslest foglalással napi és félnapi díjért tudják igénybe venni a látogatók. Az odaszoktató etetések már zajlanak

– Egy itató lett elhelyezve a les előtt, ami szinte egy magasságban van a fotósüveggel, ami elválasztja a nézelődőt a külvilágtól. A reményeink szerint ide számos madár el fog látogatni. Már a téli etetést megkezdtük ezen a helyen. Csalogatóetetést folytatunk a területen, ami által megpróbáljuk a madarakat oda szoktatni, Az esetleges megfigyelések is nagyon szép élményeket tartogathatnak. Érdemes lesz ezt a szolgáltatásunkat kipróbálni – jelentette ki a látogatóközpont vezetője.

Egy új segédanyagot is készítettek a gyermekeknek, aminek a segítségével könnyebben fel tudják dolgozni a látottakat. Óvodás, kisiskolás és tizenéves korosztály számára állították össze a környezeti nevelési jellegű foglalkoztató füzeteket, amik egyfajta kalauzként is szolgálnak a parkban látottak megértéséhez, feldolgozásához. Emellett különféle zoopedagógiai programokkal is készülnek a közelgő szezonra.

Gondoltak a gyengénlátókra is. Számukra kiépítettek egy hordozható audioguide rendszert, aminek segítségével az adott állomáshoz kapcsolódó információkat hallgathatnak meg a látogatók.

Változatlanok a belépőjegyek árai is: 900 a teljesáru belépő, míg 650 forint a diákok és a nyugdíjasok számára biztosított kedvezményes jegy.

A szezon a séta mellett egy időszaki kiállítással, Pásztorkiállítás címmel a Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtárnak az anyagából. Március 15-ig folyamatosan nyitva lesz a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark. Még hétfőn sem lesz szünnap.

A Körös-Maros Nemzeti Park oldaláról már letölthető az idei programfüzet, nem csak a látogatóközpontra és az állatparkra vonatkozó eseményeket tartalmazzák, hanem a park irányítása alá tartozó összes látogatható területét is.

A következő szervezett program március 27-28-án, vasárnap és hétfőn lesz “Húsvét az állatparkban” címmel. Ekkor szinte egész nap húsvéti programokkal, tojáskereséssel az Anna ligetben, állatsimogató, látványetetés és sok más színes programmal várják a gyerekeket és kísérőiket.

Vélemény, hozzászólás?

Nőnap: Nem veszett el, csak átalakult

A ”gyengébbik nem”, ahogy a férfiak látják