in , ,

Természettudományos versenyek országos döntőjében a vajdások

XLVIII. Irinyi János Országos Középiskolai Kémiaverseny megyei fordulójába jutott a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium két 9. A osztályos tanulója,  Sebők László és Urbán Roberta.

A versenyt 2016. március 10-én az  orosházi Táncsics Mihály Gimnáziumban rendezték meg. A 150 perces  írásbeli feladatrészt, mely elméleti és számolási feladatokból állt, laborgyakorlat követte.

Urbán Roberta hibátlan laborgyakorlatával a középmezőnyben végzett, míg Sebők László 1. lett a saját kategóriájában, aki  a  jutalomkönyvön kívül meghívást kapott a Szegeden megrendezendő  országos döntőre is.

Lacinak nem ez volt az idén az egyetlen kiemelkedő versenyeredménye kémiából. A Curie kémia verseny szegedi területi fordulóján február 27-én 3. helyen végzett.

Nem ez az egyetlen természettudományos verseny, amelyen sikerrel szerepeltek a vajdás diákok.

A Budapesti Orvostanhallgatók Egyesülete hirdette meg a Semmelweis Egészségversenyt, melynek fő célja a prevenció és az, hogy felhívja a középiskolások figyelmét az egészséges életmód fontosságára. A verseny első fordulója hat online teszt kitöltésével vette kezdetét.

Az első fordulóban nyújtott teljesítményünk és a csoportképre leadott szavazatok alapján a regisztrált 120 csapat közül sikerült első helyen bejutnunk a második fordulóba.

A verseny során prevenciós előadásokat is meghallgathattunk, melyeket Bódis Bendegúz, volt Vajdás diák tartott, aki a Semmelweis Egyetem orvostanhallgatója.

A második fordulóban ismét online feladatsort kellett kitöltenünk, erre 120 percet kaptunk. A döntőbe az első 20 csapat juthatott be. Nagy örömünkre az 5. helyen ez sikerült is. Így április 2-án Budapestre utazhatunk a döntő fordulóra, melyet a Semmelweis Egyetem Elméleti Orvostudományi Központjában rendeznek meg.

Gratulálunk a tanulók eddigi eredményeihez, és sikeres felkészülést kívánunk az országos döntőre.

Mészáros Tünde

Vélemény, hozzászólás?

Lázár Zsolt esperes

Ünnepi készülődés a léleknek

Közbiztonság gyerekszemmel: Szarvasi rajzok is mennek a megyei zsűri elé