in , ,

Go green for a day, avagy Szent Patrik-nap a Gyakorlóban

2016. március 17-én hagyományteremtő rendezvény/projekt nap volt a GFF Szarvasi Gyakorló Általános Iskolában, mely nap remek lehetőséget adott egy kis vidámságra és új ismeretek szerzésére.

Szent Patrik, Írország híres püspöke, a „smaragd sziget” egyik legjelentősebb történelmi személyisége, 461. március 17-én hunyt el. Ez a nap Írországban nemzeti ünnep, de világszerte emberek milliói ünneplik.

Magyarországon is egyre több helyen emlékeznek meg e neves napról, sokan zöldbe öltöznek tisztelegve az ír nemzetnek, az ír hagyományoknak, a manóknak, a tündéreknek, a szivárvány végén elásott kincses ládának, a négylevelű lóherének – igen, mindennek, mi Írországhoz köthető…

A Diákönkormányzat tagjai az iskolában már napok óta lelkesen készülődtek; a bejáratnál zöld- fehér-narancssárga léggömbök jelezték, hogy ez a nap ismét különleges lesz. Reggel ír manók köszöntötték az iskolába érkezőket, szerencsét hozó ír áldást osztottak és mindenkinek szerencsés napot kívántak.

A nap a zöld szín jegyében telt: kicsik és nagyok egyaránt zöld ruhát és minél több zöld kiegészítőt ölthettek magukra, versenyre kelhettek több kategóriában is különféle saját készítésű zöld süteménnyel, készíthettek zöld karkötőt és kulcstartót, délután pedig az udvaron játszhattak természetesen zöld ügyességi játékokat.

Vidám hangulatban telt a nap, a Gyakorlóban ismét nagyon jó volt gyereknek lenni.

Tolnai Tímea angol szakos tanár

Vélemény, hozzászólás?

Garázdaság Szarvason: Késsel a kezében fenyegette ismerősét

Árpádközben jártam, egy tojásfát láttam