in , ,

Amit az első félidőben elvett, azt a másodikban visszaadta

Lós István és Brhlik Ádám
Lós István és Brhlik Ádám

Az első pillanattól kezdve folyamatos nyomás alá helyezte a vendégek kapuját a Hunyadi szombat délutáni Békéscsabai MÁV elleni mérkőzésén, de minden eredmény nélkül.

A 9. percben Lós István szökött el a bal szélen és tette középre, majd két percre rá Kasnyik Dávid tolta Sajben Gábor elé a labdát, de a visszaérkező védők tisztáztak. Újabb két perc Virág Imre, Sajben ismét, majd megint Öpi. Gól nincs. Ekkor a hazai kapu környékén kutyás agility-bemutató vette kezdetét, ezzel egy-két percre megakasztva a játék menetét. Ekkoriban élt először labdába Légrádi Gábor. Vissza kellett hoznia a labdát.

A 31. percben Öpi adott középre az ezúttal jobb szélen mélységből felérkező Lós elé, akinek vissza kellett fordulnia a labdával a jobb szögért, ráfordult és éppen csak fölé lőtt. Három perc múlva ismét a csabacsűdi alakulat játszott össze. Kasnyik Dávid a bal szélről adott egy keresztlabdát Sajbennek, aki hatalmasat lőtt a jobb felsőbe. Sajnos kívülről.

A kihagyott helyzetek meg szokták bosszulni magukat. A 38. percben szöglethez jutott a MÁV, amit Takács Kálmán be is fejelt. 0-1. Sajnos a Hunyadi ott folytatta a helyzetek nem kihasználását, ahol a gól előtt abbahagyta.

A második játékrészben esett a mérkőzés, de valószínűleg a forduló legmókásabb gólja. Egy szögletnél Öpi állt a labda mögé és az ötösre lőtte a labdát, ahol közel s távol nem tartózkodott csapattársa. Ez annyira meglepte a vendégeket, hogy egyikük nem jó ütemben lépett el a labda elől, vagy a labda elé, és bepattant róla a hálóba. 1-1. A gólt Virág Imrének jegyezték be.

A 61. percben végre született egy akciógól is. Öpi hátulról kapott egy jó labdát, amit szépen átvett, majd ellőtte a kapus mellett. Valami ilyesmiért jár ki az ember a meccsre. 2-1.

A 79. percben Varga László edző a fáradó Sajben Gábor és Nagy István helyére behozta Koppányi Pétert és Tóth Attilát.

A 83. percben Kasnyik Dávid tovább növelte a Hunyadi előnyét. A jobb szélen indult a labdával védővel a nyakán. Koppányi Péter érkezett középen és jelezte Dávidnak érkeztét. A két hunyadis között megosztott figyelmű kapus mellett Kasnyik simán ellőtte, és megszerezte a hunyadi harmadik gólját.

A mérkőzés lefújása előtt néhány perccel Tóth állította be a végeredményt. A bal szélen érkezett, végig ment a védők között és a kapus előtt a hálóba lőtt. 4–1.

Békésszentandrási HMSE—Békéscsabai MÁV SE 4—1 (0—1)

Békésszentandrás, 170 néző. V.: Szelezsán. Békésszentandrás: Légrádi Attila — Kovács Norbert, Sonkoly Lajos, Borgulya János, Kiss László, Nagy István (79’ Koppányi Péter), Kasnyik Dávid, Rácz Attila, Sajben Gábor (79’ Tóth Attila), Lós István, Virág Imre
Edző: Varga László.

Békéscsabai MÁV: Zsilinszki Péter — Szekeres Balázs, Brhlik Ádám György (85’ Pataj Zoltán), Kovács Zoltán, Takács Kálmán, Walfisch József, Zsömbörgi Richárd, Bíró János, Gajdács Gábor (75’ Bánlaki László), Szilágyi Péter, Csanálosi Ádám
Edző: Braun Attila.

Gól: Virág 50’ és 61’, Kasnyik a 83’, Tóth Attila a 88’, ill. Takács Kálmán a 39’ percben.

Jó: Virág, Rácz, Borgulya, Lós, ill. Walfisch, Bíró, Brhlik.

Varga László: — Értékelhetetlen első félidő után a második játékrészben már a régi arcunkat mutattuk meg.

Braun Attila: — Az első félidőben elégedett voltam, míg a második játékrész gyakorlatilag értékelhetetlen, ám a harmadik félidőben remélem, jól fogjuk érezni magunkat.

A 19. forduló után a Hunyadi továbbra is a tabella élén várja a következő mérkőzést, ami jövő szombaton Okányban esedékes 16:30-tól.

Vélemény, hozzászólás?

Szenes János és Dósa Zsuzsa

A színházi világnap alkalmából Szenes János vizsgálta Szarvas színháztörténetét

Mozart és Salieri, az infantilis zseni és a féltékeny muzsikus