Menu
in ,

Kockásingesek beszélgetése a Fő téren

Ma reggel országszerte polgári engedetlenségi mozgalommal tiltakoztak a tanárok az oktatás jelenlegi rendszere ellen. Pukli István felhívására egy órán át, nyolctól kilencig szünetelt az oktatás az akcióhoz csatlakozott mintegy 250 iskolában.

Szarvason a Fő téren figyelhetett fel az arra járó egy csoportra. Köztük nyugdíjas és még aktív tanárok is voltak, ill. kockás ingben Dobruczky Zsolt önkormányzati képviselő is egy zöld labdával a kezében.

A Fő téri tanárai nem vettek részt a tiltakozási akcióban, de az ablakból látták nyugdíjas kollégáikat és lyukas órájuk lévén kimentek beszélgetni, árulták el a főtéris tanárok.

A tiltakozók közül Antal András, a Székely Mihály Szakmunkásképző nyugalmazott tanára foglalta össze véleményét a az akcióról, ill. a kialakult helyzetről.

– Az a véleményem erről a folyamatról, ami mára kialakult itt körülöttünk, nemzetünkben, országunkban, hogy annyi anomália történt, vesz körül minket, hogy valaminek meg kell mozdulnia. Logikus és várható volt, hogy elsőként a pedagógus társadalom teszi meg, mert vétkesek között cinkos aki néma, és ők ezt tudják. Ehhez képest még mindig kevésnek tartom a tapasztalható reakciókat.

Hogy a kormányzatnak lesz-e válasza a tanárok polgári engedetlenségi mozgalmára, hamarosan kiderül. Az biztos, hogy ha valamivel óvatosan kell bánniuk, akkor az az oktatás, mert minden szülő és nagyszülő szavazó is egyben.

Leave a Reply

Exit mobile version