in , ,

Holtpontról elmozdulva

A húsvéti hétvége a megyei férfi felnőtt kézilabda bajnokságba is elhozta a tavaszt, a három körös kiírásnak köszönhetően egy elég hosszú hadjárat vette kezdetét. Az őszi szezonban vendégként egy balszerencsés találattal maradt alul a szarvasi csapat, így most eljött az idő a visszavágásra.

HC Szarvas – Mezőhegyesi SE  36-33 (18-12)

Szarvas, 30 néző
Vezette: Molnár, Nika

HC Szarvas: SINKA – SELYMES 7, Lestyan-Goda2, Tatai 1, Sztankovits 2, Raffai 4, Hanzel 9, Csere: KONCSEG 6, KÖRTVÉLYESI 5, Barczi, Erdős, Keller, Domján.
Edző: Tusjak János

A Mezőhegyes legjobb góllövői: Magyar 9, Lovász A. 7, Laurinyecz 4, Kohonitz 4, Molnár 4

Majd négyhónapos pihenő után került sor a szezonnyitó mérkőzésre, amelyet mindenki a saját lehetőségeihez képest próbált aktív mozgással kihasználni. Az idősebb korosztály szinte hetenként játszott a különböző senior tornákon és tartotta karban önmagát, illetve az  elmúlt évek alatt megszerzett rutinját, a fiatalabbak pedig a hétközi edzéseken próbáltak formába lendülni. Az hogy a közös foglalkozások bizony hiányoznak az meglátszott a játékon de idővel remélhetőleg majd ez is kialakul.

A szarvasi csapat kezdte a játékot de az első támadásból csak ziccerig jutott, a gólszerzést a vendégek kapusa hiúsította meg, viszont a másik oldalon az egykoron még beállóként bemutatkozó, viszont ősztől már kapus poszton szereplő Sinka Máté is nagyszerű védéssel kezdett. Az első gólt azonban mégis a vendégek szerezték, mivel újabb elrontott hazai támadást egy klasszikusnak mondható Lovász lerohanás büntetett (0-1).

Két percet kellett várni a következő gólra és egyben az egyenlítésre, amelyben a Sztankovits Tomi ellen elkövetett szabálytalanságot jogos büntető követte, amelyet nem a házi hetes lövő verseny győztese, hanem nagy kedvvel játszó az őszi utolsó fordulókra visszatérő Hanzel magabiztosan értékesített. Újabb három perces gólcsend következett, amelyben elkapkodott lövések és ziccerek váltották egymást mindkét oldalon, majd egy Sztankovits ziccer talált utat a hálóba (2-1). A vezetést megszerezve lendületbe jöttek a hazaiak, jó védekezést követően Hanzel duplával már háromgólos előny az eredményjelzőn (4-1). De nem adta fel a lassan bemelegedő vendég csapat, kihasználva a szarvasi támadási hibákat két góllal felzárkózott (4-3). A folytatást továbbra is sok hiba jellemezte hazai részről, a félidő derekához érve egy Lestyan-Goda – Raffai helycserével aztán a bal oldal is bekapcsolódott a gólgyártásba és nemcsak lövő, hanem szélső poszton is. Az addig egyoldalú játék kiszélesedett és Selymes-Raffai-Hanzel góljaira csak egy-egy vendéggól érkezett így egyre nőtt az előny a két csapat között (7-4, 10-6, 12-8). A félidő hajrájára frissített a hazai csapat, az őszi szezonból nagyon hiányzó Koncseg is pályára lépett és rögtön két góllal mutatkozott be, mellette az egyre bátrabban játszó Selymes és Raffai átlövései növelték a különbséget így hat gólos hazai előnnyel mentek pihenőre a csapatok (18-12).

A biztos előny birtokában a második játékrészre szinte sort cserélt a hazai csapat, amelyben a fiatalok nagyszerűen éltek a lehetőséggel, bár az első gólt megint a vendégek szerezték Koncseg kiállítását követően, a büntetést leteltével beindult a hazai henger. A fiatalos lendületet nem bírták tartani a mezőhegyesiek, Körtvélyesi Tamás öt bomba gólja mellett Selymes találatai és Koncseg egykori NBII-s formáját idéző góljaival eldőlni látszott a mérkőzés 21-13, 23-14, 27-16. De nem adták fel a vendégek, kihasználván az újabb hazai sorcserét, amelyben már nem tudott kellően felpörögni a hazai támadó gépezet, folyamatosan csökkent a hátrány a két csapat között. Viszont ez már csak az eredmény kozmetikázásához volt elegendő, a mérkőzést megérdemelten nyerték a szarvasiak, akik elmozdultak ezzel a holtpontról és ha néha döcögős játékkal is, de magabiztosan gyűjtötték be a bajnoki pontokat.

A jövő héten ismét hazai pályán a listavezető Békéscsabai DKSE csapatát fogadják a szarvasiak. A mérkőzésre kivételesen szombat délután 17.00 órától kerül sor az Alkotmány utcai sportcsarnokban.

Tusjak János

Vélemény, hozzászólás?

Kockásingesek beszélgetése a Fő téren

Faápoló bemutató az Arborétumban egy kis extrával