in ,

Hatmillió forintos szülinapi ajándékot kapott a Cervinus Teátrum

Ez bizony nem áprilisi tréfa: közel hétmázsás ajándékcsomagot kapott a Cervinus Teátrum szülinapjára. Pénteken volt ugyanis 52 éve, hogy az épület hivatalosan átadásra került. S bár az időzítésben a sors kezének is volt némi szerepe, kétségtelen, hogy épp ezen a napon érkezett meg a várva várt ausztriai szállítmány, benne a 6 millió Ft értékű meglepetéssel.

– Kb. 10 méter hosszú és 70 cm széles, és úgy kell vele bánni, mint a hímes tojással – adott néhány gyors instrukciót Kugyeláné Décsei Mónika a kamion érkezése előtti utolsó percben.

Vele együtt mintegy tucatnyian sorakoztak fel a teátrum mögötti területre, ahová közel egy órányi késéssel futott be az értékes rakománnyal megpakolt jármű. A képzeletbeli függöny csak részben gördült fel, mert a ponyvát elhúzva a segítők csak a csomagolást vehették alaposan szemügyre. Az ajándék, a mozi méreteihez igazodó vadonatúj vetítővászon, egyelőre rejtve maradt.

– A korábbi pályázatokba a vászoncsere nem fért bele, ezért kellett a 2015-ben megjelenő új, digitalizációs projektet megragadnunk. Elmondhatom, hogy már az utolsó utáni pillanatban voltunk, mivel a jelenlegi vásznunk több mint harmincöt éves. Igaz, egyelőre még működött, de meg voltak számlálva a napjai – érzékelteti a fejlesztés indokoltságát a mozi felelőse.

A célállomástól a színházteremig vezető, kb. 30 méteres útszakasz azonban meglehetősen göröngyösnek bizonyult. A logisztikát nehezítette a rakomány sérülékenysége is, ami egy rossz mozdulat esetén beláthatatlan károkat eredményezhetett volna. Némi gondolkodási idő után a csapat targoncával felvértezve folytatta a munkát. Az erőfeszítéseket siker koronázta, igaz, egy helyszínen parkoló autó is komoly kihívást okozott a végleges irány elérésében.

– A beszerelést végző cég egyéb munkájuk miatt nem tudott jelen lenni a vászon érkezésekor. Ebből kifolyólag a hétvége még rendelkezésre áll a mozizásra, a stáb hétfőn kezdi majd el az összeszerelést. Előreláthatólag két napot vesz igénybe, ez idő alatt semmilyen tevékenység nem folyik majd a teremben. Ha a munkálatok megfelelő tempóban haladnak, már kedden szó lehet filmvetítésről – tájékozat a folytatásról a Cervinus Teátrum munkatársa.

Mint azt korábban megírtuk, a vászon paraméterei valamelyest eltérnek a korábbitól. A szélessége 9,5 m helyett 9 m, ellenben a hossza 4,25 m-ről 4,8 m-re nő. A teátrum összesen 4 millió Ft-os támogatásban részesült az EMMI-től, a fennmaradó 3,8 millió Ft-ot az önkormányzat biztosította.

A születésnapot a mozi akciós jegyárakkal is megfejeli. Április 7-e és 13-a között valamennyi műsoron lévő filmet 500 Ft-os, akciós áron nézhetnek meg a mozirajongók.

Vélemény, hozzászólás?

Szklenár Tamás

Hamarosan látványos csillagászati jelenség lesz megfigyelhető

A hetven éve elhallgatott titok