in , ,

Szarvasi diákok a X. Orosházi Nyílt Gyermek Sakkbajnokságon

Április 16-án rendezte meg az az Orosházi Sakk Egyesület a X. Orosházi Nyílt Gyermek Sakkbajnokságot a Vörösmarty Mihály Általános Iskolában. A versenyre a dél-magyarországi régióból 82 általános iskolás gyermek érkezett és hat csoportban mérkőzött meg egymással. A kétszer 15 perces, hétfordulós svájci rendszerű versenyen városunkat 10 fővel képviselték Patkó Lajos tanítványai. A hat korcsoportból – ahol először játszottak külön a fiúk és a lányok – ötben ültek asztalhoz szarvai diákok. Újoncavatás is történt a kisalsós fiúk 24 fős mezőnyében Rácz Márkó személyében.

Eredmények:

Kisalsós leány (10 fő): Lestyan Goda Vanda 3. hely, Pósa Réka 4. hely, azonos pontszámmal.

Nagyalsós leány (8 fő): Koszkócsák Dzsenifer 3. hely. Plentri Panna 4.hely. Minden azonos volt, így rájátszásban dőlt el a helyezés.

Nagyalsós fiúk (24): Kovács Kornél 4. hely, Pósa Levente 5. hely. Mindkét gyerek először került vidéki versenyen a legjobb öt közé.

Felsős leány (6 fő): Petrás Márta 1. hely, Huszárik Nelli 5. hely, Mravík Gabriella 6. hely. Mindkét lánynak azonos pontszáma volt.

“A hétvégén megrendezett a nyílt verseny Orosházán jó felkészülési lehetőség volt a szombathelyi országos csapatdöntőre”, foglalta össze Patkó Lajos az orosházi verseny eredményét.

Vélemény, hozzászólás?

Vízi Színház

Vízi Színház: Nyári program 71 napra

Ittas járművezetés gyanúja miatt történt rendőri intézkedés Szarvason