Connect with us

Szarvas

Szól a rádió: Ervin kisközösségi rádiójának is jutott a médiatanács forrásából

Dankó Ervin
Dankó Ervin

Összesen 67,8 millió forintot juttat 14 közösségi rádiónak és televíziónak működési és üzemeltetési költségeik csökkentésére a médiatanács – a testület e heti ülésén hozott döntésről csütörtökön tájékoztatta az MTI-t a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).

A Magyar Média Mecenatúra program keretében sikerrel pályázott a budapesti Klasszik Rádió 92,1 és debreceni FM90 Campus Rádió; a kisközösségi rádiók közül az Első Pesti Egyetemi Rádió, a gyomaendrődi Rádió Sun, a Rádió Szarvas és a gyöngyösi MaxiRádió.

A tájékoztatás szerint a közösségi televíziók közül nyert a fővárosi City TV, a Zugló Televízió, az esztergomi Körzeti Televízió, a tahitótfalui Danubia Televízió, a Városi Televízió Kistelek, a borsodi Irány TV, a kaposvári Somogy TV és a Balmazújváros Televízió.

A közlemény emlékeztet arra: a médiatanács 2011 óta mintegy 500 alkalommal közel 2,5 milliárd forinttal járult hozzá a közösségi médiaszolgáltatók rezsiköltségeihez a médiapiac sokszínűségének fennmaradása érdekében, hiszen a mecenatúrapályázatok nélkül ezeknek a kis médiaszolgáltatóknak a helyzete könnyen ellehetetlenülne.

Budapest, 2016. május 12., csütörtök 8:59 (MTI)
bly \ bpt \ hgp

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

Babák Mihály polgármester a Rádió Szarvas 105,4 új stúdiójában (Fotó: Babák Zoltán) Babák Mihály polgármester a Rádió Szarvas 105,4 új stúdiójában (Fotó: Babák Zoltán)

A Rádió Szarvas 105,4 szintet lépett

Gazdaság

Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán) Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán)

Csodálatos cirkusz

Színház

A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán) A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán)

Tájékoztató a szakrendelésekről – 2020. május 15.

Egészségügy

Kós Benedek, Nyerges Áron, Nyerges Attila és Opavszky Márk (Fotó: Hegedűs Éva) Kós Benedek, Nyerges Áron, Nyerges Attila és Opavszky Márk (Fotó: Hegedűs Éva)

Nincs megállás a kajakosoknál a koronavírus ellenére sem

Sport

A rovatot támogatja:

Archívum

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect