in ,

A Kerékpárosbarát Település címet és a városok kategória különdíját is elnyerte Szarvas

Tóth Tímea átveszi a díjat
Tóth Tímea átveszi a díjat

A díjátadón a Kerékpárosbarát pályázatok kategórianyerteseiként az önkormányzatok közül Békéscsaba, Bordány, Budapest XVII. kerület Rákosmente, Szarvas és Újszentiván képviselői vehettek át különdíjakat Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkárától. A Kerékpárosbarát Munkahelyek kategóriában többek között a szarvasi Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Óvoda, és Szarvas Város Óvodái és Bölcsődéje vehette át a megtisztelő címet.

Szarvas városát a díjátadón Krivik Viktor képviselte, a Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Óvoda díját Szarvas Város útügyi referense Klimaj Attila, Szarvas Város Óvodái és Bölcsődéje díját Tóth Tímea intézményvezető vehette át. Miután a díjátadót a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Nyíregyházán rendezte, a rendezvény után a szarvasi delegáció megkoszorúzta a Városalapító atyák szobrát mely a szarvasi csizmadiamestert Petrikovics Jánost és a földesurat, gróf Károlyi Ferencet ábrázolja. A delegációt elkísérte Bohák Péter (Pier) A Szarvasi KörösTv operatőre.

„Idén is kiosztották a Kerékpárosbarát Település és Munkahely díjakat 55 önkormányzat és 64 munkahely képviselői vehették át az idei Kerékpárosbarát pályázatok díjait 2016. május 20-án, Nyíregyházán.

Az elismeréseket átadó Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára köszöntőjében kiemelte, hogy évről évre több település, vállalkozás és intézmény adja be pályázatát, egyre többen fordítanak kiemelt figyelmet a környezetbarát kerékpáros közlekedés népszerűsítésére.

Az államtitkár felidézte, hogy idén tizedik alkalommal mérettethették meg magukat a jelentkezők a minisztérium és a Kerékpáros Magyarország Szövetség (KMSZ) közös pályázatán, amelynek egyik legfontosabb célja a figyelemfelhívás. Arra szeretnék ösztönözni a településeket és a munkahelyeket, hogy a megfelelő infrastruktúra kialakításával, szemléletformálással tegyék lehetővé, biztonságossá és vonzóvá a környezetbarát kerékpáros közlekedést – fogalmazott. Tasó László kiemelte, hogy a munkahelyi vezetők és az önkormányzati tisztviselők jó példát mutatva is népszerűsíthetik a kerekezést.

Az államtitkár szavai szerint a szakpolitikai kormányzat a biciklizés folyamatosan javuló infrastrukturális feltételeinek megteremtésén dolgozik. 2020-ig uniós forrásból 50 milliárd forintot kívánnak hálózatos szemléletű kerékpárút építésre fordítani.

A Kerékpárosbarát pályázatok idei kategórianyerteseiként az önkormányzatok közül Békéscsaba, Bordány, Budapest XVII. kerület Rákosmente, Szarvas és Újszentiván képviselői vehettek át különdíjakat. A munkahelyek versenyében a MAPI Magyar Fejlesztési Iroda Zrt., az NI Hungary Kft. és a Trenecon Tanácsadó és Tervező Kft. végzett a legjobbak között. A kiírások abszolút győztese a településeknél Békéscsaba, a munkahelyeknél a Halasi Média és Kultúra Nonprofit Kft. lett.”

(Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Kommunikációs Főosztály)

Folder Gallery Error: Unable to find the directory tartalom/160420pmh.

Hodálik Pál

Megjelent a „városi LEADER” pályázat

Művészetek délutánja a Gyakorlóval…együtt dobbant!