in , ,

Művészetek délutánja a Gyakorlóval…együtt dobbant!

Egy iskola életében, ha már májust írunk, gyermek és pedagógus is arra gondol, hamarosan itt a nyári szünet. A Gál Ferenc Főiskola Szarvasi Gyakorló Általános Iskolában azonban a május az a hónap, amikor megmutathatjuk, milyen hatalmas munka folyt egész tanévben intézményünkben kulturális téren, a tanulás mellett az országos és regionális megmérettetések, egyéni remek tanulói teljesítmények mellett…közösen.

Minden osztály és pedagógus lázas izgalommal készült a Művészetek Délutánja 2016. kulturális programunkra, hogy a szülőknek, nagyszülőknek és minden érdeklődőnek felejthetetlen élményt nyújthassanak.

Végre elérkezett a délután, ahol az első és a harmadik osztályosok társastánctudásukat mutatták be. Láthattunk többek között angolkeringőt, bluest, Cha-cha-chát, és Paso Doblét. A versenytáncosok már igazi profi produkcióval készültek. A második osztályosok Sárközi játékokat és ugrós táncokat adtak elő. A „Mesélj Európa” angol nyelvi színjátszóverseny országos döntőjében 3. helyezést elért darabot, az ötödik osztályosok tolmácsolásában élvezhettük angol nyelven. Igazán ötletes és nehéz koreográfiát mutattak be a hatodikosok csupa fekete-fehérben. A hetedik osztály látványos hipp-hopp show-t varázsolt elénk. Gyönyörködve néztük a nagycsoportos óvodások vidám szélforgós táncát. A negyedik osztályosok előadásában egy különleges fogyókúrás módszerrel is megismerkedhettünk Bíró Gyula író rendezésében bemutatott fergeteges színdarabjukban. Természetesen hallhattunk még csodás verseket, dalokat, láthattunk aerobic és hipp-hopp produkciókat. Nevelők és neveltek… Közös munka végén. Tizenkilenc produkció a művészetek jegyében.

A gálaműsort igazi öröménekléssel zártuk, amikor a színpadon együtt énekelt a műsorban fellépő valamennyi Gyakorlós gyermek, tanítóik, tanáraik.

Ezen a csodás délutánon újra együtt dobbant a szívünk. Mindannyiunknak. Fellépőknek, felkészítőknek… Nézőknek. Mert a Gyakorló az a hely, ahol a Fej és a Szív… Együtt… Van… Együtt… Munkálkodik. Napról-napra…

Komlósné Szirom Anita tanító

Tóth Tímea átveszi a díjat

A Kerékpárosbarát Település címet és a városok kategória különdíját is elnyerte Szarvas

Szakmai egyeztetés sertéstenyésztést érintő kérdésekről