in ,

Férfinap, nemcsak férfiaknak

Finoman és pontosan, fiúk – ezzel a jó tanáccsal látták el a férfinap résztvevőit a siratói idősek klubjában. Az esetleges félreértések elkerülése végett gyorsan hozzátesszük, hogy a célzás mindössze egy célbalövős játékra utalt, ahol az erősebbik nem képviselőinek egy kinagyított rajzot kellett eltalálniuk, mosolygós hölgyalakkal a közepén. A játékos kedvű urak pillanatok alatt levetkőzték gátlásaikat, majd könnyed csipkelődések közepette irányították szivacslövedékeiket a bikinis ábra felé.

– Igyekszünk a hagyományokat ápolni. A nőnap, Húsvét és anyák napja után most a férfiakat köszöntjük, Ivó napjához kapcsolódóan – osztja meg a klub lelke, Jónásné Krajcsovicz Ágnes. Játékos vetélkedőt tervezünk a számukra. Volt benne kvíz, meseírás és több vidám feladat is, amit először a fiúk kétkedve fogadtak, de utána belejöttek, és örömmel vettek részt benne.

Az előkészületek már egy nappal korábban megkezdődtek. Az asszonyok hájas és lekváros kiflit, pogácsát, ill. diós-mákos bejglit sütöttek, a délelőtt során pedig bográcsos csirkepörkölt illata csalogatta a betérőket a jutalomként is felfogható ebéd felé.

– Nagyon összetartó a társaság. Többségünk a tanyavilágban él, ahol sok munka van a ház körül. Ilyenkor egy kicsit kikapcsolódunk, beszélgetünk, és ebédelünk, ha van, aki főzzön – mondja a vetélkedő után kicsit megpihenve Lestyán Pál, aki a „Lekvár” csapat színeiben a harmadik helyezésnek is örülhetett.

Dauda Tibor és felesége is a kezdetektől rendszeresen látogatja a közösségi teret. S bár eleinte még szinte senkit nem ismertek, az elmúlt években egyre szorosabb ismeretségekre és barátságokra tettek szert.

– Jó látni, hogy megmaradtak a hagyományoknál. Szilvalekvárt főznek, befőznek, disznót vágnak, sütnek-főznek, mint ahogy a régiek tették. A mai fiatalok már nem üldögélnek 5-6 órát a lekvár mellett. A hangulat mindig jó, szívesen jövünk – ecseteli, miközben a háttérből önfeledt csevej, és fel-feltörő nevetések szűrődnek be a szobába.

A klub vezetője elismerte, a férfiakat nagyon meg kell becsülni, mert – mint ahogy a legtöbb helyen – náluk is kisebbségben vannak. Ha azonban egyszer sikerül őket megszólítani, rövid időn belül aktív tagjaivá válnak a közösségnek.

A férfinapon nyolc férfi körül forgott a klub élete. A hölgyek az ajándékkal sem fukarkodtak. S bár nehéz volt felvenni a versenyt a tavalyi év erotikus magazinjával, az idén arcszeszt és – Uhljar Mátyásné felajánlásából – egyedi mézeskalácsokat vihettek haza.

Vélemény, hozzászólás?

Savage, azaz Szrnka Árpi

Szrönciből DJ Savage

Dévai diákok a Vajdában