in ,

Kerti partival indította a nyarat a baráti kör

Csak a helyszín változik, a hangulat a régi – ezt az alapelvet vallja Szarvas Város Barátainak Köre, akik az utóbbi években részlegesen már végigjárták a helyi vendéglátó egységeket. Legutóbb a Vadászkürt Vendéglőt szemelték ki helyszínül, ahol június 10-én vidám kerti mulatság bontakozott ki.

Az önfeledt kikapcsolódást komoly munka előzte meg. A civil szervezet a délutáni órákban tett pontot egy pályázat végére, amelyben egy elfeledett helyi értéket helyeztek újra fókuszba.

– A Hermann Ottó Intézmény az „Év tájértékét” keresi, ami nekünk a Tessedik tanyát juttatta eszünkbe. Külön köszönöm a Körös Televízió, azon belül pedig Bohák Péter munkáját, aki az írásos anyag mellé egy 4 perces kisfilmet készített is a témáról. Szeretnénk, hogyha felfigyelnének erre a gyönyörűséges XVIII. századi épületre, ami már sajnos a 24. óráját éli – mondja bizakodóan Zsapkáné Csasztvan Zsuzsanna.

A vacsorát megelőzően a szervezet elnöke köszöntötte a megjelenteket, majd egy rendhagyó díjjal kedveskedtek dr. Dezső Istvánnak, avagy a legvidámabb lókupecnek kiváló alakításáért.

– Az eset hátterében Gyöngyös Város Baráti Köre áll, akikkel több, mint 10 éves kapcsolatot ápolunk. Tudni illik, hogy a helyi játékszín tagjai közül többen a civil szervezetben is aktívan részt vesznek, és a január végi disznótoros napon mindig előadnak egy vidám kis jelenetet. Idén a Lónak vélt menyasszonyra esett a választás. Ekkor gondoltak egy merészet, és felkértek, hogy játsszam el Szarvason a lókupec szerepét, amire én rá is álltam. Mindez teljes titokban zajlott, ezért mikor a baráti köri közgyűlésen felpattantam, és bekapcsolódtam a darabba, azt sem tudták hirtelen, hogy sírjanak vagy nevessenek a látványon – idézi fel kuncogva az emlékezetes jelenetet a díjazott.

A kerti parti egy kisebb vízválasztót is jelent a beltéri és a szabadban zajló események között. Talán részben ennek is köszönhető, hogy közel százan fogadták el a meghívást a bográcsos birkapörkölttel, zenével és tánccal egybekötött nyárindítóra. Az estét a Békéscsabai Jókai Színház művészeinek, Tatár Biankának és Liszi Melindának a zenés összeállítása pezsdítette fel, melynek keretében hol táncolni csábították a nézőket, hol pedig ők maguk landoltak egy-egy ellenállhatatlan vendég ölében.

– A rendezvényeink mindenekelőtt a barátságról szólnak, vagyis azt szeretnénk közvetíteni, hogy szánjunk időt egymásra és a beszélgetésekre – hangsúlyozta Zsapkéné Csasztvan Zsuzsanna, aki nemcsak ebben járt elől, hanem az egész estés táncból is derekasan kivette a részét.

A nyári programok jelképes startpisztolya ezzel eldördült. A civil szervezet az elkövetkező hónapokban sem pihen, hanem képviselteti magát a helyi rendezvényeken, zárásként pedig mindenkit nagy szeretettel vár az augusztus 6-i egészségnapjára.

Vélemény, hozzászólás?

Termelik az érmeket a szarvasi birkózók

Varga Viktor rendez

Új bemutatóra készül a Cervinus Teátrum Valahol Európában