in , ,

Elstartolt az V. Cervinus Művészeti Fesztivál

A táncjátéktól a koncerten, a felolvasószínházon, a mesejátékon keresztül egészen az operett és a musical világáig szinte minden műfaj jelen lesz az elkövetkező tíz napban. Július 15-e és 24-e között már ötödik alkalommal rendezik meg a Cervinus Művészeti Fesztivált, amelynek ideje alatt a legkisebbektől kezdve az idősebbekig minden korosztály találhat kedvére való kikapcsolódási lehetőséget.

– Mi a város színházát képviseljük, és ezt nemcsak filozófiai, hanem szakmai szempontból is nagyon komolyan gondoljuk. Szeretnénk minél szélesebb rétegeket megszólítani, bizonyítva, hogy a színház egy közösségi tér, ahol mindenki jól érezheti magát. A törekvéseinket az elmúlt években az is igazolta, hogy egyre több visszajáró vendégünk van nemcsak Szarvasról, hanem a térségből, Szentesről, Orosházáról, Mezőtúrról, ami azt jelenti, hogy a közönség szereti a munkánkat – tájékoztat Varga Viktor rendező az elkövetkező tíz nap koncepciójáról.

A teátrum munkatársai célul tűzték ki, hogy mindenki részesülhessen színházi élményben, ezért több előadást díjmentesen kínálnak. Ilyen a hétfőn bemutatásra kerülő Jancsi és Juliska mesebalett, kedden Peter Karvaš: Szigorúan bizalmas című felolvasószínháza, szerdán Cyrano de Bergerac története a gödöllői Garabonciás Színtársulat előadásában, ill. csütörtökön a tótkomlói fúvószenekar koncertje.

A fesztivál minden bizonnyal egyik legnagyobb érdeklődésre számot tartó előadása Huszka-Martos operettje, a Lili bárónő lesz. Mindezidáig több mint 800 jegy kelt el, ami várhatóan jövő péntekre telt házas nézőtérben nyilvánul meg.

– Az operett egy örökérvényű műfaj, amely teljesen mindegy, hogy milyen korban szólítja meg a nézőket, mindenképpen betalál. Egy ugyanolyan ragyogású, múlhatatlan klasszikus, mint pl. a Shakespeare-drámák. Mindegy, hogy hol és mikor játsszák, az, amit mondani akar, az abban a pillanatban eljut a közönséghez – vélekedik Erdélyi Tímea, a főszerepet alakító színésznő a műfaj varázsáról.

A hét Csík János 50 éves jubileumi koncertjével és egy családi mesedarabbal zárul. Vasárnap este Gombóc Artúr, a nagy utazó címmel zenés kalandozásra hívják a közönséget, a gyerekkorunkból jól ismert kedvencek kíséretében.

– A valami után való vágyakozásról szól az előadás. Gombóc Artúr az utazása során barátokat talál, de menet közben találkozik szimpatikus, és kevésbé szimpatikus útitársakkal is. Akik nem akarnak velük menni, azok lemaradnak. Kicsit olyan ez, mint az élet. Van, aki megérti a problémáinkat, és van, aki nem. Aki megérti, segít, és azt mondja, próbáljuk meg együtt – avat be a felnőtteket is megérintő történetbe Zsurzs Kati rendező.

A fesztivál ideje alatt VIP-jegyek is válthatók – 5000 Ft értékben – mellyel két hátrányos helyzetű gyermek színházbérletéhez járulhatnak hozzá. A Cervinus Teátrum a háláját egy pohár pezsgő formájában fejezi ki, amit az előadás után fogyaszthatnak el a Vízi Színházban.

A fesztivál pénteken immár 4. alkalommal a Bál a víz felett rendezvénnyel kezdődött. Az égiek ugyan némileg közbeszóltak, de a színpadfedésnek és a Szeparé étterem zárt tereinek köszönhetően a szervezőknek sikerült átmenteniük a jótékonysági estet, amelynek részleteiről hamarosan beszámolunk.

A Cervinus Teátrum közleménye: Felhívjuk kedves közönségünk figyelmét arra, hogy az időjárás bizonytalansága miatt a Legénybúcsú című előadásunkat 2016. július 18-án (hétfőn) 20:30-tól tartjuk meg.

Vélemény, hozzászólás?

Vincze Lilla (Fotó: Kiss Réka)

Vincze Lilla megbabonázta a szarvasi közönséget

Fábri János

Fábri: A Himnuszt mindig megkönnyezem