in , , ,

A Varidance a varihelyszínen

Az idő vasárnap este sem volt kegyes a Cervinus Fesztiválhoz, ezért a Varidance – Dunaújvárosi Bartók Táncszínház Magyar Táncok és Bolero – című táncjátékát bevitték a Teátrum színpadára. A művelet nem volt egyszerű, mert majdnem teltházas előadás ígérkezett. De Csasztvan András és csapata megoldotta, mert a Vízi Színház nézőterét átfordították a Teátrum nézőterére, és az igazgató úr konkrétan ismertette, hogy melyik sorokba váltott jegyek tulajdonosai, hová ülhetnek a benti nézőtéren. Így pótszékekkel bővített, zsúfolásig megtelt nézők előtt kezdhette meg előadását a kiváló együttes.
Vári Bertalan Johannes Brahms Magyar Tánca – ami ritkábban került táncszínházi bemutatásra, és Maurice Ravel Bolerójára írt koreográfiát, amely lüktető zenéje miatt szinte kívánkozik táncszínpadra. Mindkét darabot a népies, tradicionális alapok mellett, a modern táncművészettel ötvözve, egyedi megjelenítést mutatott a színpadon, a jelenetek egy-egy kis történetet meséltek el a nézőknek. A koreográfusrendező Vári Bertalan Harangozó-díjas táncművész-koreográfus.

Akik a nézőket elvarázsolták elsősorban kiváló táncukkal, de mosolyukkal is, a Bartók Táncszínház táncművészei: Eller Gusztáv, Hahn Jusztina, Hernicz Albert, Jaklics Liliána, Jászka Erika, Kárpát Attila, Kovács Dénes, Papp Éva, Széchenyi Krisztián, Takács Judit táncosok.

Az este érdekessége, hogy a nagyon szép zenére táncoló táncművészeket élőzene, az InFusion Trio kísérte, akik kiváló zenészek, ráadásul ismerősök, hiszen Simkó-Várnagy Mihály (cselló) szinte hazajön Szarvasra, játékát többször megcsodálhattuk. Farkas Izsák hegedűjátékán is elámultunk már a Halálos tavasz előadásán. A trió harmadik tagja Weisz Nándor dobon játszott kiválóan.

A táncosok örömtáncot, a zenészek örömzenét adtak a közönségnek, ami természetesen óriási sikert aratott.

Hétfőn este 18 órától a Jancsi és Juliska című mese balett kerül színre, és este 20.30-tól az elmaradt Legénybúcsú című előadásnak tapsolhatnak a nézők – többek között Miller Zoltának és Mészáros Árpád Zsoltnak – már a Vízi Színházban.

Vélemény, hozzászólás?

Engedély nélkül gyűjtöttek szarvasgombát Szarvason

Művészeti tábor: a színek és a személyiség bűvöletében