in , , ,

Jancsi és Juliska táncban

A Cervinus Fesztivál keddi napján, napos időben láthatták a VGS Táncszínház Grimm Jancsi és Juliska történetét a nézők. A TáncMesében a játékosságra, és a humorra koncentrált a koreográfus-rendező Vass Sándor Gergely. A mese kezdetén Jancsi és Juliska erdei útját láthattuk, ami nem volt mentes a gyerekek körében szokásos ugratástól, civódástól. Az eltévedt gyerekek és a megtalált mézeskalács házikó, majd a boszorkány jelenetei mind-mind lehetőséget adott a humoros, játékos megoldásokra. A boszorkány fekete cicája is a gyerekek mellé állt, segítette őket. Ötletes megoldás volt a tűz megjelenítése egy táncos által. A látványos díszleteket Szabó Csaba, a jelmezeket Szaniszló Tímea tervezte.

A TáncMese közben a fiatal nézők klasszikusokat hallhattak: Mozart, Sztravinszkij, Beethoven, Debussy, Rachmaninoff, Csajkovszkij, legismertebb műveinek legszebb dallamaival ismerkedhettek, ami csak erősítette az előadás értékét.

A lelkes táncosok: Annus Beáta, Vass Márta, Hankó György és Vass Sándor Gergely.

A Cervinus Teátrum figyel arra, hogy a gyermekek igényes előadásokat lássanak, hogy ne csak szöveges, hanem táncelőadásokat is nézzenek, sőt a zene szépségét is megismertessék velük. Ezekre már az elmúlt évadokban is gondot fordítottak.

A fotókat Babák Botond készítette.

Vélemény, hozzászólás?

Úttestre szaladó kutyák miatt esett el a kerékpáros

Tisztességből jeles