Connect with us

Színház

Jancsi és Juliska táncban

A Cervinus Fesztivál keddi napján, napos időben láthatták a VGS Táncszínház Grimm Jancsi és Juliska történetét a nézők. A TáncMesében a játékosságra, és a humorra koncentrált a koreográfus-rendező Vass Sándor Gergely. A mese kezdetén Jancsi és Juliska erdei útját láthattuk, ami nem volt mentes a gyerekek körében szokásos ugratástól, civódástól. Az eltévedt gyerekek és a megtalált mézeskalács házikó, majd a boszorkány jelenetei mind-mind lehetőséget adott a humoros, játékos megoldásokra. A boszorkány fekete cicája is a gyerekek mellé állt, segítette őket. Ötletes megoldás volt a tűz megjelenítése egy táncos által. A látványos díszleteket Szabó Csaba, a jelmezeket Szaniszló Tímea tervezte.

A TáncMese közben a fiatal nézők klasszikusokat hallhattak: Mozart, Sztravinszkij, Beethoven, Debussy, Rachmaninoff, Csajkovszkij, legismertebb műveinek legszebb dallamaival ismerkedhettek, ami csak erősítette az előadás értékét.

A lelkes táncosok: Annus Beáta, Vass Márta, Hankó György és Vass Sándor Gergely.

A Cervinus Teátrum figyel arra, hogy a gyermekek igényes előadásokat lássanak, hogy ne csak szöveges, hanem táncelőadásokat is nézzenek, sőt a zene szépségét is megismertessék velük. Ezekre már az elmúlt évadokban is gondot fordítottak.

A fotókat Babák Botond készítette.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán) A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán)

Tájékoztató a szakrendelésekről – 2020. május 15.

Egészségügy

Csasztvan András, a Cervinus Teátrum igazgatója (Fotó: Babák Zoltán) Csasztvan András, a Cervinus Teátrum igazgatója (Fotó: Babák Zoltán)

22 milliós támogatást nyert a Cervinus Teátrum

Színház

Kós Benedek, Nyerges Áron, Nyerges Attila és Opavszky Márk (Fotó: Hegedűs Éva) Kós Benedek, Nyerges Áron, Nyerges Attila és Opavszky Márk (Fotó: Hegedűs Éva)

Nincs megállás a kajakosoknál a koronavírus ellenére sem

Sport

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Naplemente Szarvas és Szentandrás határán

Virtuális turista

A rovatot támogatja:

Archívum

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect