in , , ,

Fergeteges mix: Cimbaiband–koncert szarvasi kézműves sörrel

Szita Eszter és Unger Balázs és Unger Gergő a háttérben (Fotó: Babák Zoltán)
Szita Eszter és Unger Balázs és Unger Gergő a háttérben (Fotó: Babák Zoltán)

Vasárnap este a Vízi Színházban adott koncertet a 10 éves Cimbaliband. Az este házigazdája Bődi János, az INTEGRÁL Építő Zrt. tulajdonos ügyvezető-igazgatója, elmondta, egyedüli pályázóként építethették fel hat éve a Vízi Színházat és a fahidat, mert nem volt más pályázó, aki a rendelkezésre álló forrásból megvalósította volna.

2015-ben Nívó-díjat kapott az épületegyüttes a színvonalas megvalósításért, amire nagyon büszek, mintahogy arra is, hogy mára ez az építmény a város kulturális jelképévé vált.

Bődi János bemutatta a Cimbaliband együttest is, akik 2016-ban ünneplik tízéves születésnapjukat, és bár több tagcsere volt az együttesben, lelkesedésük mit sem változott. A tízéves születésnapi turné egyik állomása a Szarvasi Vízi Színház volt. Az este vendége Liszi Melinda és Nagy Róbert a Békéscsabai Jókai Színház művészei voltak, akik a Cimbaliband dalaiból énekeltek.

Az együttes vasárnapi fellépői: Unger Balázs – cimbalom, ének, Szita Eszter – ének, Unger Gergő – gitár, koboz, ének, Solymosi Máté – hegedű, Horváth Dániel – dob, Nagy Róbert – nagybőgő, basszusgitár és Agatics Krunoszláv “Kico” – harmonika.

A Cimbaliband ezer hőfokon égett, zenéjük változatos, hiszen a magyar és a balkáni népzenét ötvözik jazzes és klasszikus zenei elemekkel, zenéjük máshoz nem hasonlítható, egyedi hangzású. Zenészeik kiváló hangszertudású művészek, akik örömzenét játszanak. Ebbe beleértem Szita Esztert is, akinek különleges hangja egy hangszernek is megfelelne. Az este érezni lehetett azt a családias légkört, amiben az együttes létezik, ezt adták át a közönségnek is. Már az első dallal levették a szarvasi nézőket a lábukról, mert nem csak energikus kezdés volt, de az Úton vagyunk című dalba belecsempészték Szarvas nevét is. Már itt elkezdődött a nézők „tombolása”. A koncert végig energiában, ritmusban gazdag, tapsra invitáló volt. Nem csak a zenészeket, de a nézőket is vitte magával. Több dalban a nézőtéren ülőket is megénekeltették. Nagyon szép estének lehettünk részesei.

Unger Balázs a Cimbaliband vezetőjét jól ismerik Szarvason, hiszen 15 évesen itt lépett fel először. A Galga zenekar számos táncház „zenefelelőse” volt kis városunkban, de a Tessedik Táncegyüttesnek is gyakran muzsikáltak. Azóta is rendszeres vendégei városunknak. Nemzetközi vizeken is szívesen hallgatják zenéjüket. Csak augusztust nézve az első tizenegy napot Japánban töltötték, hétfőn este Sziget, kedden már Olaszországban játszanak. Unger Balázst a „cimbalom Chuck Berry-je – ként” is szokták emlegetni.

Az előadás szünetében Babák Mihály polgármester, Dankó Béla országgyűlési képviselő és Bődi János az este házigazdája szarvasi kézműves sört csapoltak, nem először ebben a szezonban.

A fotókat Babák Zoltán készítette.

Vélemény, hozzászólás?

Egyórás minikiállítással ért véget a harmadik szarvasi pasztelltábor

Megtörtént a béremelés