in , , ,

Pindroch Csaba, az őszinte színművész és ember

Pindroch Csaba és Szabó László
Pindroch Csaba és Szabó László

Kedden este a „Film a víz fölött” házigazdája, Soványné Nagy Erzsébet rövid bevezetőben ismertette Pindroch Csaba színészi állomásait, majd színpadra hívta az este kérdezőjét Szabó Lászlót, a MTT titkárát.

Pindroch Csaba az este inkább magánemberként viselkedett, mint ismert színészként, ami nagyon szimpatikussá tette. Hallhattuk gondolatait sportról, sportolókról, akiket tettük és nyilatkozataik alapján becsül, és tisztel. Két név hangzott el, Szilágyi Ároné és Imre Gézáé, de szó esett Balczó Andrásról is. A teljesítményt a színészeknél nehezebb mérni, régen ő is megfelelési kényszerben élt. Ma már tudott ezen változtatni, ezzel könnyedebb lett játéka, mert felszabadult, letett egy terhet magáról.

Őszintén beszélt kudarcairól is, hogy vágyott központban lenni, de rájött, ez nem számít. Ami igazán számít, az a család, a gyermekei és a felesége. Tanulni tudott belőlük, nem keserítették el.

Szerepei szerint nem filozofikus alkat. Első sikere a Kontroll című filmben volt. Antal Nimród a filmbeli Muki szerepét neki írta, ahogyan a többi szerepet is az alakot megformáló színészekre. Hallhattunk a filmrendezővel való találkozásáról is.

A sikerről elmondta, hogy az életben van 7-8 olyan pillanat, amikor „felkerülünk a szivárványra” és ez pont elég. Érdekes módon a futással kapcsolatban több ilyen érzése volt, mint a színházban. (A feleségével rendszeresen futnak.)

Példaképe régen Latinovits Zoltán volt. Miatta lett színész, de rájött, hogy Latinovits magányos ember volt. Ma már példaképe a felesége, Verebes Linda, aki három gyermeküket neveli, mellette nagyszerű színésznő.

A filmeket, amelyekből este részleteket láthattunk és beszéltek róluk, Szabó László a színművésszel válogatta ki, de azt, hogy melyik részlet lesz látható a filmből, az meglepetés volt a művész számára is.

A galamb papné című TV film rendezője Vitézi László, partnere Bánovits Vivianne volt a részletben, amelyről érdekes sztorit hallhattunk. 2002-ben készült a Valami Amerika Herendi Gábor rendezésében, ami egykettőre népszerű filmmé vált. A harmadik Antal Nimród Kontrollja volt, amelyről már esett szó, de Pindroch Csaba mesélt a jelenet forgatásáról, amelyet láthattunk. A Fej vagy írás 2005-ben került bemutatásra. A részletben partnere a szarvasi Lipcsei Betta volt. Következett a Rokonok című Szabó István film, amelyben nagyon benne akart lenni. A szerep, amit kapott, nem nagy, de nagyon karakteres figura. Imike szerepét kapta, aminek jelmezéről is mesélt, hogy szinte „vitte magával a régi” ruhadarab. A Magic Boys című filmet Koltai Róbert rendezte, ahol a főszereplő Dávid alakját formálta meg, amit komoly és kemény edzések előztek meg, de mesélt a film másik két főszereplőjéről Michael Madsenről és Vinnie Jones-ról is.

Pindroch Csaba szemében csibészes mosollyal, jó humorral, öniróniával, szerényen, de készségesen és őszintén válaszolt Szabó László kérdéseire. Kirajzolódott egy sikeres, hiteles ember portréja, aki nyilván nagyon örül a sikernek, és fontos is számára, de ma már fontosabb a családja. Egyensúlyt próbál teremteni a család és a színészet között, ami mára már megvalósult számukra.

Az este vendége Liszi Melina, a Békéscsabai Jókai Színház művésznője volt, aki két dalt énekelt Pindroch Csaba két filmjéből.

A fotókat Babák Zoltán készítette.

Vélemény, hozzászólás?

Támogatások soráról döntött a csabacsűdi képviselőtestület

Fél lábon állva vállaltak szolidaritást Dombvári Bencével a szarvasiak