in , ,

Tanévnyitó a Székelyben

„ Hát hajrá új tanév ” – Vesztergom Andrea versével vette kezdetét a GySzC Székely Mihály Szakképző Iskolája és Kollégiumában az első tanítási napon megrendezésre kerülő tanévnyitó ünnepély, melyet Bak Zsolt 10. D osztályos vendéglátó ágazatban tanuló diák tolmácsolt az 542 ünneplőbe öltözött tanulók számára.

24 osztály sorakozott fel osztályfőnökük vezetésével az iskola szépen feldíszített udvarára, és figyelte az új tanévet megnyitó ünnepi műsort. A Himnusz hangjai után Pap Dóra 11. D osztályos pedagógia ágazatos tanuló köszöntötte társait, majd Kohut Andrásné igazgató asszony szólt az egybegyűltekhez. Beszélt az új tanévben várható szervezeti és strukturális változásokról, melyek a diákok számára sok előnyt tartogatnak. Kiemelte többek közt, hogy ettől az évtől szakgimnáziumi és szakközépiskolai képzések indulnak iskolánkban is. A szakgimnáziumban a szakmai érettségivel együtt szakképesítés is szerezhető, a szakközépiskolai 3+2 éves képzésben pedig érettségit is tehetnek az arra érdemes tanulók. Felhívta a figyelmet arra is, hogy most már az azonos ágazatban tanult újabb szakképesítés nem számít második szakmának, ezért a nappali képzésben 25 éves korig lehet ingyenesen tanulni, újabb szakképesítés szerzésére esti tagozaton a felnőtteknek is ingyenesen van lehetőségük. Kiemelte továbbá, hogy az előttünk álló tanévben még nagyobb figyelmet fordítunk tehetséges tanulóink versenyeztetésére és a nyertes Erasmus+ és Határtalanul pályázatok által biztosított külföldi utazásokon való részvételre.

Igazgató asszony után Babák Mihály polgármester úr is köszöntötte az iskola diákjait, és nevelőtestületét. Ő is kiemelte a szakképzés átalakításának fontosságát, kifejezve reményét abban, hogy a „vajúdó hegyek nem egeret fognak szülni”. A köszöntők után Légrádi Blanka 9. évfolyamos szakgimnáziumi tanuló Zene nélkül mit érek én című dal magabiztos előadásával járult hozzá, hogy vidáman kezdjük meg az új tanévet. Ezt követően még inkább oldotta a hangulatot iskolánk két tanulójának, Adamik György 12. C vendéglátás ágazatos, valamint Frankó Tamás 14.C informatikai rendszergazda szakmát tanuló diákok színvonalas harmonika játéka. Tamásra külön is büszkék lehetünk, mert megkapta Szarvas Város Ifjú Tehetsége díját. Ezúton is szívből gratulálunk neki. A műsort Rohonyné Urbancsok Zsuzsanna, Hajas Gabriella és Kis Szilvia tanárnő tanította be a szereplőknek.

A Család- és Gyermekjóléti Központ által felajánlott 1000 db jégkrém elfogyasztása után tanár és diák is nagyobb lelkesedéssel kezdte el az új tanévet, melyhez mindenkinek sok sikert kívánunk.

Vélemény, hozzászólás?

Büféüzemeltetési pályázati felhívás Szarvason

Zsurzs Kati és Dósa Zsuzsa

Élet-halál kérdése a Cervinus Teátrumban