in , ,

Mérsékelt érdeklődés mellett zajlott le a nagy szarvasi fociválasztó

Az elmúlt hét péntek délutánján került megrendezésre a Szarvasi Nagy Sportágválasztó rendezvénysorozat harmadik állomása, amin a labdarúgást mutatták be az érdeklődőknek. A rendezvényt az önkormányzat minden óvodában, általános iskolában, és középfokú oktatási intézményben meghirdette, és a házigazda szerepét elvállaló Szarvasi FC labdarúgó egyesület felhívó plakáttal is népszerűsítette. Sajnos az intézmények részéről nagyfokú érdektelenség és közöny kísérte a rendezvényt, de így is egy nagyon aktív és érdeklődő lelkes szülői és gyermeki csapat jött össze, foglalta össze tapasztalatait Domján Balázs a Szarvasi FC elnökségi tagja.

– Mi úgy gondoljuk, hogy a városban a legnépszerűbb sportág, a 115-120 igazolt utánpótláskorú labdarúgóval a legnagyobb létszámú egyesület vagyunk – jelentette ki az egyik szarvasi tévé riporterének kérdésére Domján Balázs, a Nagy Szarvasi Sportágválasztó keretében tartott nyílt fociedzés alatt. – Mi azt a hátteret biztosítjuk, hogy a labdarúgás alapjaival, szabályaival korosztályi sajátságaival megismerkedjenek.

Minden korosztályt versenyeztetnek, egészen az U7-től kezdődően a Bozsik-programban, az U14-től felfelé pedig a megyei bajnokságokban vesznek részt. Az elmúlt évek szisztematikus munkájának köszönhetően kisebb gondjaik vannak, mint esetleg a többi sportág utánpótlásában. “Küzdünk, konkurálunk egymással a gyerekekért”, mondta Domján Balázs. Őket is sújtja a gyermekek számának csökkenése, de a konkurálás alatt főként a mai modern kor okoskütyüit, egyéb csábításait kell érteni.

Egy bemutató edzéssel indult a program, amin a labdarúgás alapjait mutatták be Truczka Tamás edző U9-es korosztályú labdarúgói. A szülők számára Rétes Pál, a felnőtt csapat vezetőedzője biztosított szakszerű magyarázatot az edzés történéseiről.

Ezt követően ügyességi versenyekre került sor. Ezek közül a büntető és pozíciós kapura rúgás volt a legnépszerűbb. A legügyesebbek, Závoda Zente Ferenc (2009), Rácz Botond (2012), Mikó Áron (2010), Nádi Sándor (2010), Varga Bence (2010), Konstantinovics Márk (2010) egy-egy futball labdával mehettek haza.

Nagyobb érdeklődőre számítottak, mondta Domján Balázs csalódottan, de úgy gondolja, “ha egy embert meg tudunk nyerni a sportnak, már nyertünk”. Aki lemaradt volna róla, nyugodjon meg, csatlakozni egész évben lehet!

Vélemény, hozzászólás?

Útlezárások a XIX. Szarvasi Szilvanapok ideje alatt

Csökkentek a térítési díjak a művészetoktatásban