Connect with us

Sport

Kijózanító vereség

Az elmúlt heti sikerek után megtorpant férfi kézilabdázóink lendülete, akik remélhetőleg kijózanító vereséget szenvedtek az évek óta együtt játszó, nagyon egységes Kétsopronyi Rákóczi SE együttesétől, pedig a vendégek elég szűk kerettel érkeztek, de szívvel és lelkesedésükkel a hiányzókat sikerült pótolniuk.

A vendégek kezdték a mérkőzést és Szpisjak révén szinte az első támadásból be is találtak, egy perc kellet az első szarvasi találathoz, Almási keze sült el védhetetlenül, majd a következő percben már ismét az a tipikus Hanzel gól amivel már a szarvasiak vezettek. Ekkor még nem gondolta a publikum, hogy bizony sokáig majd csak az eredmény után szaladnak a fiúk. A nagyszerű napot kifogó Boldizsár kapus a folytatásban rendre hárította a szélről érkező ziccereket, de az olykor elkapkodott átlövéseknél is hatékonyan védte kapuját. A kétsopronyi fal is jól állt a lábán, talán a fizikálisan legjobban az eddigi ellenfelek közül. Hiába volt a frissítés, most nem igazán volt vezéregyéniség a hazaiaknál és a védekezésnél is több elszámolás történt, mint azt az előző fordulókban megszokhattuk, így az első félidő a vendégek részéről megérdemelt vezetést hozott (10-13).
A második játékrész sem kezdődött jobban, az első kimarad helyzet után a vendégek büntettek 10-14, majd ezt követően védekezést váltottak a Szarvasiak, amelyből megkezdődött a felzárkózás. A nyitott formátum megzavarta a fáradni látszó vendégeket és az új erőre kapó hazaiak zsinórban öt gólt lőve a vezetést is átvették (16-15), sőt az előnyt újabb góllal sikerült növelni (19-17, 21-19). Ekkor már úgy nézett ki megszülethet az első hazai győzelem is, de nem így történt. Elég volt egy-egy elkapkodott lövés, egy-egy kimaradt ziccer vagy vitathatóan elvett gól, erőre kaptak ismét a kétsopronyi fiúk is és megfordították az eredményt. A végjátékra elszabadultak az indultok is, egy felesleges kiprovokált büntetés pedig még az egyenlítés esélyét is elvette, így a vendégek küzdeni tudásból jelesre vizsgázva elvitték a pontokat az Alkotmány utcából.

A célok továbbra sem változtak a szarvasi csapatnál, hiszen a három fordulós bajnokságban még lehet javítani, de a hétvégi eredmény figyelmeztető jel volt, hogy a felkészülést hét közben is komolyabban kell venni.

HC Szarvas – Kétsopronyi RSE  23-25  (10-13)
Szarvas, 100 néző Vezette: Héjja, Kónya

HC Szarvas: Horváth – Molnár, Lestyan-Goda 2, Kiri 1, Domján, Almási 9, Hanzel 5.
Csere: Sztankovits 4, Ardai 2, Raffai.
Edző:Tusjak János

A Kétsoprony legjobb góllövői: Szpisjak 9, Tipi 7, Beliczay 6,

Pénteken talán egy könnyebb ellenféllel szemben sikerülhet a javítás Mezőhegyesen, a 18.00 órától kezdődő mérkőzésen, viszont a következő forduló újkígyósi vendégjátéka  ismét komoly rangadónak ígérkezik.

Tusjak Tamás

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Egy hullámvölgy döntötte el a mérkőzést

Sport

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Felemás mérleggel zárta elmúlt két hétvégéjét a HC Szarvas felnőtt csapata

Sport

Három sakkozó, három érem

Sport

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Fiataljaink nem tudták tartani a tempót az aranyesélyes algyőiekkel

Sport

A rovatot támogatja:

Hirdetés

Archívum

2016. szeptember
h k s c p s v
« aug   okt »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Kategóriák

Friss

Connect