in , ,

Kijózanító vereség

Az elmúlt heti sikerek után megtorpant férfi kézilabdázóink lendülete, akik remélhetőleg kijózanító vereséget szenvedtek az évek óta együtt játszó, nagyon egységes Kétsopronyi Rákóczi SE együttesétől, pedig a vendégek elég szűk kerettel érkeztek, de szívvel és lelkesedésükkel a hiányzókat sikerült pótolniuk.

A vendégek kezdték a mérkőzést és Szpisjak révén szinte az első támadásból be is találtak, egy perc kellet az első szarvasi találathoz, Almási keze sült el védhetetlenül, majd a következő percben már ismét az a tipikus Hanzel gól amivel már a szarvasiak vezettek. Ekkor még nem gondolta a publikum, hogy bizony sokáig majd csak az eredmény után szaladnak a fiúk. A nagyszerű napot kifogó Boldizsár kapus a folytatásban rendre hárította a szélről érkező ziccereket, de az olykor elkapkodott átlövéseknél is hatékonyan védte kapuját. A kétsopronyi fal is jól állt a lábán, talán a fizikálisan legjobban az eddigi ellenfelek közül. Hiába volt a frissítés, most nem igazán volt vezéregyéniség a hazaiaknál és a védekezésnél is több elszámolás történt, mint azt az előző fordulókban megszokhattuk, így az első félidő a vendégek részéről megérdemelt vezetést hozott (10-13).
A második játékrész sem kezdődött jobban, az első kimarad helyzet után a vendégek büntettek 10-14, majd ezt követően védekezést váltottak a Szarvasiak, amelyből megkezdődött a felzárkózás. A nyitott formátum megzavarta a fáradni látszó vendégeket és az új erőre kapó hazaiak zsinórban öt gólt lőve a vezetést is átvették (16-15), sőt az előnyt újabb góllal sikerült növelni (19-17, 21-19). Ekkor már úgy nézett ki megszülethet az első hazai győzelem is, de nem így történt. Elég volt egy-egy elkapkodott lövés, egy-egy kimaradt ziccer vagy vitathatóan elvett gól, erőre kaptak ismét a kétsopronyi fiúk is és megfordították az eredményt. A végjátékra elszabadultak az indultok is, egy felesleges kiprovokált büntetés pedig még az egyenlítés esélyét is elvette, így a vendégek küzdeni tudásból jelesre vizsgázva elvitték a pontokat az Alkotmány utcából.

A célok továbbra sem változtak a szarvasi csapatnál, hiszen a három fordulós bajnokságban még lehet javítani, de a hétvégi eredmény figyelmeztető jel volt, hogy a felkészülést hét közben is komolyabban kell venni.

HC Szarvas – Kétsopronyi RSE  23-25  (10-13)
Szarvas, 100 néző Vezette: Héjja, Kónya

HC Szarvas: Horváth – Molnár, Lestyan-Goda 2, Kiri 1, Domján, Almási 9, Hanzel 5.
Csere: Sztankovits 4, Ardai 2, Raffai.
Edző:Tusjak János

A Kétsoprony legjobb góllövői: Szpisjak 9, Tipi 7, Beliczay 6,

Pénteken talán egy könnyebb ellenféllel szemben sikerülhet a javítás Mezőhegyesen, a 18.00 órától kezdődő mérkőzésen, viszont a következő forduló újkígyósi vendégjátéka  ismét komoly rangadónak ígérkezik.

Tusjak Tamás

Vélemény, hozzászólás?

Nyeremény- és információözön az Autómentes Napon

A Földművelésügyi Minisztérium bázisintézményként ismerte el a Gyakorlót