in , ,

Majdnem meglepték a doboziak a Hunyadit

Virág Imre, Borgulya János, Lós István és Kozák Balázs
Virág Imre, Borgulya János, Lós István és Kozák Balázs

A 10. percben a Dobozról érkező vendégek egy bedobást követően gólt értek el. A hazai védelem végignézte a balról érkező labda útját, aminek a pályáját Szilágyi Tamás módosította a balra induló Légrádi Attila előtt keresztbe a hálóba. 0-1. A Hunyadi kapusának esélye sem volt a jól helyezett lövés ellen.

A doboziak folyamatosan dolgozták ki és vezették végig villámgyors támadásaikat, amelyek egyikéből a 17. percben meg is lehetett volna a második, de Borgulya János közreműködésének köszönhetően a gól valahogy elmaradt.

Közben a Hunyadinek is voltak helyzetei. Koppányi Péter szépen vette le Kozák Balázs bedobását, és emelte egyből az ötös környékére, ahol Lós István elől Bócsik Gergő kotorta el.

A 33. percben Kopács Zsolt lövése után hiába szállt Légrádi, a vendégek megszerezték második góljukat. 0-2.

Két percre rá Mezei Máté játékvezető egy véleményes helyzetben Huszár Krisztián ellen ítélt. A játékvezető véleménye szerint Virág Imrével szemben szabálytalankodott a tizenhatoson belül, ezért büntető ítélt a Hunyadi javára. Öpi berúgta, ezzel visszahozta a Szentandrást a játékba. 1-2. Az első félidőről ezzel az eredménnyel vonulhattak öltözőbe a játékosok.

A második félidőben a vendégek ott folytatták, ahol abbahagyták. A középpályát kihagyva egy hosszú előreívelt labdából, két-három húzásból a Hunyadi kapuja előtt voltak, míg a hazaiak a középpályán költötték ki a labdát. Szerencsére a doboziak kihagyták a helyzeteiket, köztük több olyat is, mint az első félidei, miközben a 49. percben Lós rúgott egyet. 2-2.

Aztán az 59. percben Lukucz István megkapta második sárgáját, és mehetett zuhanyozni. Ennek ellenére mintegy tíz percig nem változott a játék képe. Már a nézők figyelmeztették a játékosokat emberőlönyükre, mikor hazaiak elkezdték kihasználni a plusz embert.

Aztán a 84. percben az ötösön belül, a kapunak háttal álló Kozák Balázshoz került a labda, aki fordulás közben elesett, de kihasználva lendületét, estében a kapuba lőtte azt, ezzel 3-2-re módosította az állást.

A végeredményt a 90. percben Koppányi állította be. Ezzel 4-2-vel és az ezzel járó három ponttal a Hunyadi a megyei másodosztály második helyén áll, úgy, hogy egy mérkőzéssel kevesebbet játszott az élmezőny csapatainál. Szombaton a tabella harmadik helyén álló Battonyára utaznak a fiúk, akik egy ponttal vannak mögöttünk.

Békésszentandrási HMSE—Dobozi SE 4—2 (1—2)

Labdarúgás Megyei II. osztályú mérkőzés. Békésszentandrás, 150 néző. V.: Mezei.

Gól: Virág Imre (11-esből) a 35., Lós István az 50., Kozák Balázs a 84., Koppányi Péter a 90., ill. Szilágyi Tamás a 10., Kopács Zsolt a 32. percben. Jó: Borgulya János , Kovács Norbert, Lós István, Virág Imre, Sajben Gábor, ill. Szilágyi Tamás, Kopács Zsolt, Szigeti János, Szabó Attila.

Varga László: — Majdnem ránk ijesztett a Doboz, mert null—kettőről kellett megfordítanunk a mérkőzést. Barcsay Attila: — Egyik időjós sem jelzett orkánerejű szelet mára, de sajnos null—kettőről feltámadt a hazai csapat, amit az egyébként jól futballozó csapatom nem bírta el. (V. L.)

Vélemény, hozzászólás?

Tök jó, hogy köztünk vagy…

Csasztvan Snarás és Orosz György leleplezik a két képet. Háttérben Baginé Tóth Erika

Két Ruzicskay-festményt adományoztak a könyvtárnak