in , ,

Három ponttal jöttek, hárommal mentek a vasutasok Szentandrásról

Virág Imre fejesgólja
Virág Imre fejesgólja

A Békéscsabai MÁV SE-t fogadta a Hunyadi tegnap délután. A vendégek gyorsvonattal érkezhettek, mert a lendület még bennük maradt a játék elején. A mindösszesen 3 ponttal a tabellát záró vasutasok ugyanis a harmadik percben balról egy keresztlabdával lepték meg a szentandrási védelmet. Lovas Attila ugyan még le tudta stoppolni a címzett előtt a labdát, de az eső miatt felázott talajon nem tudott érte megfordulni, így a második hullámmal lendületből érkező Sipiczki Andrásnak már csak a labda és Légrádi Attila jelenthetett volna problémát. Sajnos egyik sem jelentett. A vasutas ellőtte a hálőőr mellett a hosszúba a labdát. 0–1.

A Hunyadi szerencsére nem döbbent meg a váratlan gólon, Varga László vezetőedző nem vonta visszább a sorokat. Gyorsan meg is lett az eredménye. A 8. percben Sztankó Ákos kapus és a középhátvéd Zsömbörgi Márton közötti kommunikációs hiba következtében majdnem a hálóba csorgott a labda. A rástartoló Koppányi Péter elől éppen szögletre tudtak menteni. A 10. percben Lovas tette a tizenhatoson belülre Virág elé a labdát, de ebből sem született gól, viszont ettől kezdve még kapuskirúgásból sem jutottak át a Hunyadi térfelére a vasutasok. A hazai nyomást mutatja, hogy Koppányi még ilyenkor sem ment húsz méternél távolabb a kaputól.

Ha a középpályások közül csak egy elkapja a fonalat, akkor a támadósor már általában ki van szolgálva. Ha többen kapják el, akkor nagy terhet tudnak levenni a védelemről határozott labdaszerzéseikkel, így Borgulya János (2015/16-os szezonban 15 gól) ill. Kiss László ilyenkor fel tud zárkózni a támadósor mögé, vagy meg merik kockáztatni, hogy egy szöglethez feljöjjenek és vissza is érjenek posztjukra.

A 13. percben aztán a Hunyadi kispadról végre bemutathatták az egyes figurát, amiből úgy általában a szentandrásiak góljaik felét szerzi. Sajben Gábornál volt a labda. Tőle kérte és kapta Lós István, amivel levágtázott szinte az alapvonalig. Beadta az ötösre, ahol Öpi fejjel érkezett és továbbította azt a hálóba. 1–1. Ahogy az a foci nagy könyvében meg van írva. Ha a múlt héten a csabacsűdi Sovány Pál fejesét már a szezon legszebb szögletből fejelt góljának kiáltottuk ki, akkor ez az idény legklasszikusabb akcióból fejjel szerzett gólja volt.

A 21. percben – vagy hat egyérintéses passz után – Koppányi Péter lőhette kapura a fejüket kapkodó vendégek között a labdát, de sajnos mellé ment.

Hat percre rá ismét az egyes figurából szerzett gólt a Szentandrás. Lós a bal szélen az alapvonalig, labdát középre, ezúttal Öpi lábbal be. 2–1.

A félidő vége előtt ismét ugyanez a figura vezetett eredményre. Copy, paste. Lós a bal szélen az alapvonalig, labdát középre, ezúttal Sajben fejjel be. 3–1. Ez lett az első félidő eredménye is.

A második félidőre kicsit nagyobb mezben jöttek ki a hazaiak. A könnyelműsködésnek majdnem meg is lett az eredménye. Az 57. percben Takács Kálmán lőtt egy figyelmeztető gólt Légrádi kapujába (3–2), amitől vérszemet kaptak a vendégek, akik úgy nézett ki, elhatározták, megduplázzák pontjaik számát. Szerencsére ez csak terv maradt. A második félidőben már bennük sem volt több, mindössze annyi, hogy a csabaiak a 86. percben egy sárga és egy piros lapot is érvényesíttettek maguknak Czirbuly Mátyás játékvezetővel a hazaútra.

A három pont Szentandráson maradt, így a 11. forduló után a Hunyadi 21 ponttal, jobb gólkülönbséggel a második helyen áll.

Békésszentandrási Hunyadi Mátyás SE–Beékéscsabai MÁV SE 3–2 (3–1)

Hunyadi: Légrádi Attila, Kovács Norbert, Kozák Balázs, Kiss László, Lovas Attila, Virág Imre, Sajben Gábor, Bódai Nándor, Rácz Attila (89’ Péter Géza), Lós István, Koppányi Péter (68’ Dernovics Tamás)

Kispad: Varga László vezetőedző, Cserék: Polyák Pál, Uhljár Szabolcs, Kiss Tibor, Bagi László
Gólok: Virág Imre (14’ és 26’), Sajben Gábor (41), valamint Sipiczki András (3’) és Takács Kálmán (57’)

Vélemény, hozzászólás?

Kozák Ferenc gyűjteményéből összeállított kiállítással kezdődött az 56-os emléksorozat

Babák Mihály, Dankó Béla és Gaál Roland

Dankó: A magukat nagynak nevező nemzetek mind büszkék a maguk forradalmára