in , ,

Amire egy szentandrási sem számított: 4-0

Kiss László gólja
Kiss László gólja

Nem sima győzelemnek indult a Hunyadi Csorvási SK elleni mérkőzése. Mindkét kapu előtt akadtak helyzetek, de ha a Hunyadinak csak a fele lövése, ami a kapufán csattant, bemegy, már az első félidőben eldőlt volna a érkőzés. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy Légrádi Attila is hálás lehet a felső kapufának.

Harcos, gól nélküli első félidő után gól nélkülinek ígérkezett a második is egészen a 81. percig. A Hunyadit meglephette a minden megilletődöttség nélkül játszó Csorvás. Szerencsére a középpálya nagyon egyben volt. A 8-as mezben játszó Bódai Nándor rengeteg labdát szerzett, és tartotta meg, csakúgy mint Sajben Gábor és Rácz Attila is. Határozottan állították meg a csorvásiakat, hatalmas terhet levéve ezzel a hátvédekről. Sajnos a gépezetbe valahol porszem kerülhetett, mert a megszerzett labdák nem mentek a leshatáron mozgó Koppányi Péterhez, a kicsit hátrébb helyezkedő Virág Imréhez, vagy a mélységében mozgó Lós Istvánhoz. Ha mentek is, nem voltak pontosak, vagy mindenki meg akarta lőni élete gólját. Ezeket az álmokat rendszerint a labdafogó háló teteje hozta vissza a földre.

A második félidőben a csorvásiak már nagyon őrizték az 1 pontot. Maczák Máté már azokra a labdákra is ráfeküdt, amit a partvonalon kívülről gurítottak vissza neki a kirúgás elvégzéséhez, de ezen a mérkőzésen láthattuk a szezon leglassabb gyúrói bevonulását is, nagyjából 0,5 m/s-os sebességgel, mindezt úgy, hogy tisztára úgy nézett ki, mintha iparkodna a segítség. A szabályos keretek között művészi szintre fejlesztett időhúzás egészen a 81. percig ment. Ekkor egy kapu előtti kavarodásban Kiss Lászlóhoz került a labda, aki ellőtte azt az egyensúlyát vesztő kapus mellett. 1-0.

A 84. percben Sajbentől indult a támadás. A labda tett egy kört a kapu előtt, és ismét Sajbennél kötött ki, aki ezúttal betette a kapu elé, ahonnan Koppányi Péter pöckölte a hálóba. 2-0.

A 87. percben egyértelmű szabálytalanság után Tóth Imre játékvezető habozás nélkül a büntetőpontra mutatott. Két megítélhető, de meg nem adott büntető – Virág Imrét a kapus kaszálta el az ötösön kívül még az első félidő elején, ill. egy tizenhatoson belüli kezezés – után Kovács Norbert hajtotta végre az ítéletet. 3-0.

A 89. percben a tizenhatoson kívülről lőhetett szabadrúgást a Hunyadi. A labdát Rácz Attila a két perccel korábban beállt Kiss Tibor elé pöckölte, aki tanítani valóan helyezte az ötfős sorfal mellett, a kapufa és Maczák kapus kesztyűje között a hálóba a labdát. 4-0.

Na, ez volt az az eredmény, amire senki sem számított!

Békésszentandrási HMSE–Csorvási SK 4-0 (0-0)

Békésszentandrási HMSE: Légrádi Attila, Kovács Norbert, Borgulya János, Kiss László, Lovas Attila, Virág Imre (53’ Dernovics Tamás), Sajben Gábor (87’ Kiss Tibor), Bódai Nándor (81’ Kozák Balázs), Rácz Attila, Lós István, Koppányi Péter

Kispad: Varga László vezetőedző, Cserék: Bagi László, Uhljár Szabolcs

Vélemény, hozzászólás?

56 Szarvason: A vezetők a törvényes kormány utasításait próbálták végrehajtani

Nyolc székely érték felvételéről döntöttek