in , , ,

Szarvasra is ellátogatott az észak-szumátrai kormányzó vezette küldöttség

Magyarországra érkezett T. Erry Nuradi, M.Si. Észak-Szumátra Tartomány kormányzója Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke meghívására. Magyarország 60 évvel ezelőtt létesített diplomáciai kapcsolatot Indonéziával, Békés megye pedig 2010-ben kötött testvérmegyei kapcsolatot Észak-Szumátra Tartománnyal.

Észak- Szumátra Tartomány területe 28178 m², népessége 13,53 millió fő (2014.). Fővárosa Indonézia negyedik legnagyobb, egyben Szumátra legnépesebb városa Medan.

Ez a megállapodás 2015-ben lejárt, a jelenlegi látogatás célja a további lehetséges együttműködés áttekintése – kormányzó úr szeretné megújítani a megállapodás. Az oktatás, a cserediák programok, a kultúra, a művészetek, a gazdaság, a turizmus területén látják ezt a kapcsolatot tartalommal megtölteni.

A nap programja hivatalos fogadással kezdődött a megyeházán, majd a kormányzó oktatási és kulturális vezetőkkel találkozott, amin egyeztetések történtek a további együttműködési lehetőségekről.

A délután folyamán a küldöttség látogatást tett Szarvason, a Halászati és Öntözési Kutatóintézetben, majd Babák Mihály polgármester hivatalában fogadta a küldöttséget, ahol üzletemberek találkozójára is sor került.

T. Erry Nuradi, M.Si. kormányzó meghívta Békés megye küldöttségét Észak-Szumátra Tartományba egy viszont látogatásra. Észak-Szumátra Indonézia egyik legfejlettebb tartomány, ami komoly lehetőségeket rejthet Békés megye és a Békés megyei vállalkozások számára a jövőbeni együttműködés, segítségnyújtás terén.

Vélemény, hozzászólás?

Emberségből jeles: Küszöbön a Valahol Európában premierje

Mártonok mutatják az utat a novemberi sötétségben