in , ,

Az elemekkel, a pályával és a vendégek kapusával is megküzdve nyert 2-0-ra a Hunyadi

Lós István gólja
Lós István gólja

A középmezőnyben tanyázó Csanádapácai EFC-t fogadta szombaton otthonában a békésszentandrási Hunyadi. Talán a felázott talaj miatt az egyest kímélendő, a mérkőzést a nyolcas számú pályán tartották. Kettőtől hétig a pályák még nem készültek el. Váltakozó erejű szél fújt, ami hol megállította a levegőben a labdát, hogy meg szinte teljesen elállt, így minden hosszú labda véletlenszerűen esett ahova esett. A köpködéssel is nagyon vigyázni kellett. Szotyizásnál nem lehetett tudni, hogy az ember a cipője mellé küldi a héjat, vagy a tíz méterrel arrébb álló arcába. Szóval a körülmények több ismeretlennel tették bizonytalanabbá a mérkőzés kimenetelét.

A helyzetet fokozta, hogy Virág Imre sem játszott. A két héttel ezelőtti sérüléséből ugyan már felgyógyult, de még nem lépett pályára.

Ettől függetlenül a Hunyadi megpróbálta a jól bevált taktikáját játszani. A második percben Lós István ugrott el a bal szélen és szokásához híven tette be a kapu elé, ahol Öpi helyett most az egyébként hátul játszó Kiss László érkezett. Kiss a felpattanó labdát a sípcsontvédőjével találta el, ami így helyezés nélkül mellé ment.

19. percben Rácz Attila másodikra már el tudta rúgni a nem klasszikus kapusalkatú, de mindent elérő Silló Norbert mellett. 1-0. A vendégek portása kiszedte a szemünket, hihetetlen, hogy milyen labdákat gyűjtött be. Valószínűleg az év kapusteljesítményét mutatta be pont ellenünk.

21. percben Lós szögletéből egy kavarodás után ismét Recéhez kerül a labda, aki kapura lőtte. A lesről visszaérkező Koppányi Péternek nem kellett volna beleérnie, mertígy Szelezsán György játékvezető jogosan ítélt kirúgást.

A második félidő első hunyadis akciója Lós bedobásából alakult ki. A labda berepült a 11-es pont környékére, ahol Koppányi igyekezett egy büntetőt érő durva szabálytalanságot kiharcolni, de a játékvezető csak egy Jászai Mari—díj-jelölést tudott felajánlani.

A 20. perc környékén kétszer is Légrádi Attilának kellett bravúrt bemutatnia. Szerencsére gól nem született.

A következő támadásnál viszont már igen. Az éppen csak beállt Dernovics Tamás megindult a jobb szélen. nagyon pontosan középre adta, ahol érkezett Lós, aki minden igazítás nélkül elrúgta Silló kapus mellett. 2:0. Egyébként csak kapáslövéssel ehetett meglepni a vendégek kapusát, mert minden mást begyűjtött.

Ez egy kicsit magabiztosságot adott a hazaiaknak. A következő percben Lós vezette fel a labdát a bal szélen, és adta be az érkező Koppányinak, aki ha hajszállal is, de mellé droppolta.

Több gól nem született a mérkőzésen, így a tabella első felénél kettővel kevesebb, 12 mérkőzést játszó Hunyadi 27 ponttal követi a 34-gyel élen álló Békési FC-t.

Békésszentandrási HMSE—Csanádapácai EFC 2–0 (1—0)

Hunyadi: Légrádi Attila, Borgulya János, Kovács Norbert, Kozák Balázs, Lovas Attila, Kiss László (61’ Dernovics Tamás), Sajben Gábor, Bódai Nándor (85’ Uhljár Szabolcs), Rácz Attila (82’ Nagy István), Lós István, Koppányi Péter (85’ Kiss Tibor)

Kispad: Varga László vezetőedző, cserék: Péter Géza, Bagi László

Varga László: — Egy edzőmérkőzésszerű bajnokin, ha nehezen is, de győztünk és megérdemelten. Szikora Pál: — A befejezéseknél rendre hibáztunk.

Vélemény, hozzászólás?

Ayhan Gökhan, Izsó Zita és Szilvássy Orsolya

Minden, ami költészet és minden, ami nem

Valahol Európában – bemutató, premier, díszelőadás