in ,

Folytatódik a járdaépítés: A Rákóczi utca után a Kazinczy következik

Klimaj Attila
Klimaj Attila

A városvezetéstől megszokott spontaneitással, új helyszíneket is beiktatva tette meg szokásos, testületi ülés előtti sétáját az önkormányzat november 24-én. Először a Kossuth utcai Vízmű épülete felé vették az irányt, amellyel kapcsolatban régóta dédelgetett álom, hogy egészségügyi funkcióval ruházzák fel. Ezzel a városközponthoz közelebb kerülne az ellátás, és megszűnne a lépcsők miatti nehéz megközelíthetőség is.

Az önkormányzat néhány hónapja nagy lépést tett az ügyben. 57 millió Ft-ért megvásárolta a tetőteres ingatlant, amelyet a Vízmű egyelőre bérel. Amennyiben azonban megoldódna a végleges elhelyezésük, megkezdődhetne a funkcióváltás.

– Amennyiben nem fér el itt minden, csak a gyermekorvos és a védőnői szolgálat maradna, a fogorvosok a szakrendelő mellé kerülnének – vázolja az elképzeléseket az épület szemrevételezésekor Babák Mihály polgármester. A gyermekorvosnak plusz egy helyiséget is biztosítanunk kell, mert három kerületünk van. Igaz, egyelőre csak két gyermekorvosa van a városnak, de hátha sikerülne még egyet szerezni.

Abban a képviselők egyetértettek, hogy nagy munka vár rájuk a tervek megvalósításáig. A tereprendezés mellett az elképzelések között szerepel parkolóhelyek és egy közösségi tér kialakítása is.

Az útba eső épületek mellett elhaladva a közeljövő tervei is előtérbe kerültek. A Cervinus Teátrum esetében pl. a 2017-ben mázolási, tatarozási munkálatok válnak aktuálissá, és az előterében elhelyezkedő szökőkút működésére is megoldást szeretnének találni. Mint elhangzott, a növényzet is egyre inkább kezd elvadulni, az épülettömbben lévő kihasználatlan ingatlan pedig rontja a város összképét.

A régi Ipartestület épületében a városvezetés a gyermekélelmezést és egy éttermet szeretné elhelyezni. Erre vonatkozóan kész tervek állnak rendelkezésre, egyelőre azonban nem találtak pályázati forrást.

A testület tagjai bekukkantottak a NACSE székházába is, ahol a tetőfelújítás válik hamarosan esedékessé. Ebben kérte az egyesület az önkormányzat támogatását.

A közlekedés terén már kisebb változások érzékelhetők. Az önkormányzat – meghallgatva a lakossági panaszokat – járdaépítésbe kezdett.

– Egy hónap leforgása alatt készült el az a 690 m hosszú járdaszakasz, ami Szabadság utcától egészen Liszt Ferenc utcáig terjed. Összege 7 millió 950 millió Ft+ÁFA – mondta el az elmúlt hónapban történt felújítás részleteit a helyszínen Klimaj Attila útügyi referens.

A folytatást a Kazinczy Ferenc utcai járdaszakasz jelenteni, 6,5 millió+ÁFA értékben. Erről a képviselők november a 24-i testületi ülésen egyhangú, pozitív döntést hoztak.

Vélemény, hozzászólás?

A Gyakorló vendége volt a sakkvilág nagymestere…

Négy érem a Karate Diákolimpia országos döntőjéről